Да имаш бебе е достатъчен стрес дори и в нормално

...
Да имаш бебе е достатъчен стрес дори и в нормално
Коментари Харесай

Заради коронавируса разделят майки от новородени

Да имаш бебе е задоволителен стрес даже и в обикновено време. В момента обаче пандемията от ковид прибавя напълно нов щрих към него. Все по-голям брой лечебни заведения във Франция и други страни не разрешават на бащите да участват на раждането на детето си, а майките, обвинени, че са инфектирани с COVID-19, биват отделяни от новородените си през първите седмици от живота им. Драстичните ограничения имат за цел да лимитират предаването на респираторната болест на фона на все по-нарастващият брой заболели пациенти, поставящ лечебните заведения под напън, написа Actualno.com.

Ето по какъв начин климатът въздейства на ковид Здравните чиновници споделят, че е рано да се знае сигурно дали новородените, инфектирани със COVID-19, са изложени на нараснал риск от затруднения, а някои предлагат в допълнение внимание, до момента в който не бъдат налични повече данни. Миналата седмица в Чикаго умря бебе, инфектирано с заболяването. Повече детайлности не бяха дадени и стартира следствие. Служителка в родилно поделение в Париж описа за Евронюз по какъв начин службата й се оправя със случаи на COVID-19. Тя приказва при изискване за анонимност за невижданите и сърцераздирателни ограничения, които чиновниците би трябвало да подхващат.

" От момента, в който имаме съмнение за майка, стартират проби и като защитна мярка я отделяме от детето. Така продължава най-малко три дни, с цел да сме сигурни, че сме създали всички проби, и може да продължи до 14 дни в случай че майката е позитивна с COVID-19. " За новородилите майки това очакване може да бъде трудно. Коронавирусът към този момент и при новородени Два случая на заразяване с новия ковид бяха открити при новородени в града на огнището на болестта Ухан. това се споделя в обявени... Прочети повече „ Опитваме се да поддържаме връзката майка-бебе, като изпращаме фотоси и обясняваме какво се случва. Трудно е, тъй като да отделим детето от майка му след неговото раждане не е това, което желаем “, сподели служителката. След като бебето се роди, всички визити са неразрешени - даже бащата би трябвало да се прибере у дома и не може да се върне, с цел да посети партньорката и детето си.

Предсказал пандемията доктор със препоръки за борбата против коровнавируса Френските лечебни заведения не са единствените, които подхващат сходни защитни ограничения. Китайските медицински инструкции предлагат новородените да бъдат изолирани от майките си, инфектирани с COVID-19, в продължение на най-малко две седмици или до момента в който майката към този момент не се смята за инфекциозна. Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) също обявиха, че новите майки, които са с позитивни проби за ковид, би трябвало да бъдат краткотрайно отделени от новородените. В управлението на CDC обаче се прибавя: „ Рисковете и изгодите от краткотрайното обособяване на майката от нейното бебе би трябвало да бъдат разисквани с майката от здравния екип. “

И Австрия се отхвърли от наложителните маски Оказа се, че и в Австрия, която беше посочена за образец във въвеждането на наложително носене на маски на публични места от проф. д-... Прочети повече Световната здравна организация предлага да се държат майки и бебета дружно и предизвиква инфектираните майки да продължат да кърмят децата си, като вземат защитни ограничения, като да вземем за пример да носят маска и да мият ръцете си преди и след допиране на бебето.

Досега лимитираните данни демонстрират, че новият ковид рядко предизвиква тежки случаи на заболяването COVID-19 при деца. Изследване, оповестено в списанието „ Педиатрикс “, наблюдава над 2 100 инфектирани деца в Китай и отбелязва единствено една гибел, на 14-годишно дете. Над 90% от всички пациенти са били без признаци, с леки или умерени такива. Въпреки това, бебетата под 1-годишна възраст са най-уязвими към тежки и сериозни форми на болестта. Подобно на йога-курсовете, във времето на изолираност курсовете за бременни също се организират онлайн. Можете да следите случаите на ковид в България и по света в нашия блог.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР