Да, има версия от РЗИ Благоевград, че онкоболна жена, лекувана

...
Да, има версия от РЗИ Благоевград, че онкоболна жена, лекувана
Коментари Харесай

Заразата в село Осина - дошла ли е от изписана без 2 отрицателни PCR теста починала онкоболна?

Да, има версия от РЗИ Благоевград, че онкоболна жена, лекувана в болница „ Св. Иван Рилски ” и заровена в селото, е " донесла " ковид в село Осина. Това сподели кметът на селото Славчо Хаджиев пред Нова телевизия.
Причината за тези подозрения са инфектирани близки на дамата, в това число " здравно лице ", настанено в болница с ковид.
Кметът сподели и, че на погребението на дамата имало доста хора, той гледал да ги разпръсква, само че не било напълно допустимо. Всички заболели (23 доказани случая засега) са родственици и комшии, добави той.
Хората имат въодушевление за карантиниране на селото, сподели още кметът. И отхвърли, че има доста ходещи до София, само че имало придвижване в община Гоце Делчев – в селото да вземем за пример няма медикаменти, търси се и персонален доктор за други болести.
Според доктор Калоян Калоянов, шеф на РЗИ Благоевград, 5 от случаите са в болница, другите са под карантина – без признаци. Заразените са " в две фамилни огнища ". Той удостовери версията за онкоболната. Има данни, че дамата била положителна - пристигнала си в Осина, лекувана е и в селото, където може да е заразила здравна сестра, която се грижила за нея.
На експлицитен въпрос дали дамата е изписана с два негативни PCR теста, Калоянов не можа да каже, тъй като нямал данни.
Още: " В Съединени американски щати има рекордно ниско равнище на инфектираните с ковид, в Русия има нарастване "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР