Да има по-строг контрол на личния багаж с храна на

...
Да има по-строг контрол на личния багаж с храна на
Коментари Харесай

Засилват контрола на Дунав мост заради африканската чума по свинете

Да има по-строг надзор на персоналния багаж с храна на пасажери на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост ", идващи от страни, в които е открито огнище на заболяването африканска чума по свинете - това е едно от решенията, което бе взето по време на днешното изключително съвещание на междуведомствената регионална епизоотична комисия в Русе.

От Гранична полиция разясниха, че ще окажат нужното подпомагане на чиновниците на Областната дирекция по сигурност на храните в Русе по реализиране на контрола.

По време на съвещанието бе решено да се вкара непрекъснат надзор и във връзка с обезвреждането на остатъчни количества хранителни боклуци от кетъринг на корабите по река Дунав, идващи от страни, в които е открита африканска чума по свинете. Отговорник за осъществяването са пристанищните оператори.

На съвещанието стана ясно още, че в Русенско се отглеждат към 100 000 прасета.

Членовете на междуведомствената регионална епизоотична комисия набелязаха и ограничения против пораждане и разпространяване на заболяването инфлуенца по птиците на територията на района, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР