Да има по-сериозни гаранционни срокове за пътищата в България -

...
Да има по-сериозни гаранционни срокове за пътищата в България -
Коментари Харесай

Регионалният министър: Вече работим за по-дълги гаранционни срокове за пътищата

Да има по-сериозни гаранционни периоди за пътищата в България - това още веднъж уточни като своя цел новият районен министър Петя Аврамова. По думите ѝ пред Осмия спорен конгрес " Строителството през 2019 година – вероятности и провокации ", това ще стане посредством нормативни промени.
Тя разгласи, че от началото на месеца специалисти на районното министерство са почнали работа върху смяна в нормативната разпоредба, отнасящи се до гаранционните периоди за осъществяването на пътищата - както за ново строителство, по този начин и за ремонтите , съобщи БГНЕС.
" През тази година от Министерство на регионалното развитие беше дадена зелена светлина на планове за близо 3 милиарда лв., чиято реализация ще продължи в идващите години. Нашият топ приоритет остава сигурността на пътната инфраструктура ", безапелационна бе Аврамова. Тя напомни, че сега Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) прави инвентаризация на автомагистралите, първокласните, второкласните и третокласните пътища в страната, както и нужните ограничения, които би трябвало да бъдат набелязани. На базата на систематизиран докла ще бъде изработен разбор и план на нужните средства, а най-тежките сектори ще бъдат с приоритет.
" Специално внимание ще продължим да обръщаме на сигурността на мостовите уреди. Ще бъдем безкомпромисни към качеството на осъществяването ", акцентира районният министър.
По отношение на огромните инфраструктурни обекти Петя Аврамова увери, че страната продължава построяването на Автомагистрала " Хемус ", която нееднократно е обявявана за приоритет на държавното управление. Прогнозите са строителството на правата от Ябланица до пътен възел " Боаза " да приключи предварително през есента на 2019 година. В момента върви строителството на правата от пътен възел " Белокопитово " до " Буховци ". До края на тази година следва да бъдат оповестени публичните поръчки за още два сектора. За Автомагистрала " Струма " АПИ към този момент разгласи публични поръчки за строителството през сектора през Кресненското дефиле в посока София.
" Догодина чакаме прогрес и на други пътни артерии, които са значими за България – скоростния път Видин-Ботевград, автомагистралата Русе-Велико Търново, тунелът под Шипка, тунелът " Петрохан " и други ", добави още Аврамова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР