Да има отново временна комисия по ревизията за установяване на

...
Да има отново временна комисия по ревизията за установяване на
Коментари Харесай

Пак Комисия по ревизията в парламента, Манолова - отново й е шеф

Да има още веднъж краткотрайна комисия по проверката за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, сдружения с повече от 50 на 100 държавно и общинско присъединяване и локалните управляващи през последните пет години, гласоподава Народното събрание. Създаването на краткотрайния орган бе подкрепено единомислещо от 145 депутати.

Предложението е на Мая Манолова от ПГ „ Изправи се БГ! Ние идваме! ”. Тя оглавяваше същата комисия и в 45-то Народно събрание. Комисията е на паритетен принцип от по трима народни представители от всяка група и ще работи шест месеца.

За ръководител беше определена отново Мая Манолова, а от „ ИТН ” отдръпнаха номинацията си за зам.-председател - Георги Георгиев, откакто от „ Демократична България ” предложиха Борислав Сандов.

Сред проверяваните компании ще са АЕЦ „ Козлодуй ”, НЕК, Държавната консолидационна компания, „ Български ВиК Холдинг ”, „ Топлоелектрическа централа Марица изток ”2 и други Комисията може да ревизира и разрешенията за използване на СРС. За тях Манолова изясни, че са били ангажирани доста чиновници, които са работили събота и неделя, което, на собствен ред, изисква изразходването на огромен финансов запас.

В България има браншове, места, които са недосегаеми, недостъпни за елементарните жители като,например, ловни хижи, елементи от българска територия по Граничен контролно-пропусквателен пункт, отдадени на частни компании и трансформирали се в „ златни касички ” за избрани бизнеси, уточни в причините си за комисията Манолова.

По предложение на Георги Кадиев от левицата от обсега на инспекцията отпаднаха пенсионните сдружение и тяхното положение.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР