Да има нова промяна на обществената поръчка за доставка на

...
Да има нова промяна на обществената поръчка за доставка на
Коментари Харесай

Нови искания за промяна на прословутия търг за линейки

Да има нова смяна на публичната поръчка за доставка на коли за спешна помощ - това желаеха вносители и компании, имащи интерес и опция за доставка. Искането обаче касае характерна позиция - теза за високопроходимите коли за спешна помощ, показва в. " 24 часа ".
Като причина за смяната се показва фактът, че в сегашната поръчка изискванията дават отговор на модел, който е по-скъп от посочената планирана среда. Обособена позиция №3 е за доставка на 78 броя " Линейки за незабавна здравна помощ, вид B със задвижване 4Х4 – Линейка, конструирана и оборудвана за транспорт, в началото лекуване и мониторинг /наблюдение на пациенти/ ", с планирана стойност 10 122 060 лева без Данък добавена стойност. В момента няма нито един искащ да кандидатства по тази позиция.
В понеделник вечерта се провела среща, на която станало ясно, че тези компании, които са взели участие в търга за общоприетите коли за спешна помощ, не са пуснали предложения за високопроходими, тъй като в изискването е записано, че колите би трябвало да имат заводско 4х4 и да са на цена до 129 770 лева без Данък добавена стойност с включеното здравно съоръжение. В техническите условия на автомобила за присъединяване в търга на здравното министерство е записано: “Задвижването да е фабрично изпълнено от производителя на базовото шаси и да е със същия гаранционен период като на линейката”. Това условие би трябвало да се потвърди със документи и съгласно компаниите вносители е безусловно дискриминационно и лимитира участниците.
Единствено представителите на Volkswagen у нас са заявили подготвеност за доставят фабричен автомобил с 4х4, най-вероятно модела Crafter, само че желаят да се вдигне цената от 129 770 лева без Данък добавена стойност,, настояват участвали на срещата сред търговци и здравното министерство. Това обаче надали ще стане, тъй като министерството възнамерява да купи общо 120 нови коли за спешна помощ с висока проходимост за малко над 15 млн. лева по оперативна стратегия " Региони в напредък ", т.е. с " евросредства ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР