Да има Национален център за православно, екологично и патриотично образование

...
Да има Национален център за православно, екологично и патриотично образование
Коментари Харесай

Във Враца създават Национален център за православно, екологично и патриотично образование

Да има Национален център за православно, екологично и патриотично обучение във врачанското с. Паволче, взеха решение през днешния ден на изключителна сесия на общинския съвет във Враца.
С 28 гласа „ За “ бе признато решението за даряване постройката на бившето учебно заведение ОУ „ Христо Ботев “ – село Паволче на Министерството на образованието и науката. От своя страна Министерството на образованието ще влага над 1 милион лв. за основаването на първия в страната Национален център. Решението за неговото основаване идва след писмо на министър  Красимир Вълчев, в което е записано искане за подаяние на постройката на нефункциониращото към този момент  ОУ „ Христо Ботев “.
Кметът Калин Каменов разяснява на сесията, че това е опция Враца да е първата община в страната с пилотен учебен модел. Кметът на село Паволче Емил Василев добави, че желанието на локалните поданици е постройката да бъде актуализирана и в нея да се образоват младежи от разнообразни градове в България.
Патриотичната концепция на кмета Калин Каменов и министър Вълчев е след инвестицията в образователното заведение  в с. Паволче, построеният първи Националния център, да предлага  възпитателна стратегия за учениците от цялата страна, в подобаваща среда и изцяло актуализирана материално-техническа база.
В непосредственост до учебното заведение се намира храм „ Св. Иван Рилски “, който може да бъде употребен за образование в  православни просветителни действия, които са залегнали в Програмата. Новият център ще подчертава в образованието по екология, за което местностите в региона дават отлични благоприятни условия, патриотично образование, съобразено с богатото културно – историческо завещание в региона, както и туристически направления, които учениците ще посещават проведено с рейс на центъра или придвижвайки се пешком по еко пътеки  и по част от маршрута на Мемориален комплекс „ Ботев път “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР