Да, има компании, които получават държавна помощ заради скъпия ток

...
Да, има компании, които получават държавна помощ заради скъпия ток
Коментари Харесай

80 М лв. токов удар от държавата за Лукойл, рафинерията може да работи и с неруски петрол

" Да, има компании, които получават държавна помощ поради скъпия ток и които осъществят свръхпечалби или не заплащат налози в България ”, съобщи служебният енергиен министър Росен Христов. Така той отговори на въпрос правилно ли е, че компанията Лукойл е получила 80 000 000 лева държавни дотации поради високата цена на тока, който му беше заложен в утринния блок на bTV.

На този декор подсещаме великото достижение на кабинета Петков – Нинова, който съумя да прибере към 5 млн. налог облага от съветския колос, непосредствено следен от Путин. В същото време правителствота на Промяната му обезпечи комфорт да изкарва по 200 млн. евро облага на месец от горницата при продажбите на горива, декларирайки съветския петрол Уралс като безценен и първокласен нефт вид Брент.

Забавното е, че това ставаше в това време, по което компанията разправя обществено, че няма по какъв начин да преработва неруски нефт. Но с поддръжката на вицетата Василев – с неговите потвърдени и в Народното събрание секрети срещи с Лукойл, и Нинова с нейния брачен партньор – дълготраен чиновник на управителен пост в структурите на колоса, номерът минаваше. Апропо, Василев към този момент като народен представител не гласоподава въоръжаване на Украйна за войната с Русия – безусловно в петък, 9 декември, срещу беше пазаруване на нови самолети за бг армията. Докато в това време играе евроатлантик.

Министър Христов не уточни непосредствено името на Лукойл, само че се разбра кого има поради. Той категорично акцентира, че има и други компании със свърхпречалби, вземащи държавна помощ за ток, без да изброява имена.

Същевременно служебният министър на енергетиката сподели, че не е проблем и не трябват многомилионни вложения за рафинерията в Бургас да превключи от съветски нефт на различен тип нефт.
Това обаче не кореспондира напълно със мнение на Лукойл Нефтохим пред Actualno.com.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР