Да има анализ на редица нормативни актове, които влияят в

...
Да има анализ на редица нормативни актове, които влияят в
Коментари Харесай

Да се премахнат ограниченията, заради които връщат пациенти, искат медиците

Да има разбор на редица нормативни актове, които въздействат в случаи като при умрялото 3-годишно детенце и от време на време слагат лекарите пред неспособност да обслужват своите пациенти без да нарушат една или друга наредба. За това упорстват в Декларация от няколко организации.

Те са: Българска болнична асоциация, Национално съдружие на частните лечебни заведения, Национално съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване и Сдружение на общинските лечебни заведения в България.

Те желаят управляващите да трансформират Закона за лечебните заведения и Националната здравна карта за унищожаване на рестриктивните мерки, с цел да не се постанова в бъдеще да връщат пациенти и да слагат живота и здравето им в риск.

" Призоваваме за промени в организацията и финансирането на незабавната и неотложната здравна помощ, които да разрешат ефикасното включване на лечебните заведения за извънболнична помощ в този развой, и основаване на процедури и организация за взаимоотношение и съдействие по сред ни в обслужването на болните ", се споделя в декларацията.

Призоваваме да се отстранен лимитите да се вкарат съвременни, гъвкави механизми за надзор над свръх потреблението на здравни услуги.

Призоваваме за унищожаване на рестриктивните мерки пред разкриването на нови действия в лечебните заведения, с цел да можем да отговорим на изменящите се потребности и упования на пациентите.

От сдруженията показват съболезнования на фамилията и околните на умрялото три годишно дете и изясняват, че желаят разбор на нормативни актове, които съгласно тях слагат лекарите пред неспособност да обслужват своите пациенти без да нарушат една или друга наредба.

Въведеното с Националната здравна карта лимитиране на броя на леглата, възбраната за смяна и даже заместването им по специалности, което се следи автоматизирано от НЗОК, ни слага непрестанно в обстановки, в които сме принудени да връщаме заболели, които имаме потенциал да лекуваме, само че нямаме право, пишат медиците.

Потърпевши от това са най-много пациентите, чието лекуване е отсрочено, от време на време с съдбовен край. Не би трябвало да позволяваме да умират хора, по тази причина, че е по-лесно да се управлява една активност с сходен жанр забрани и ограничавания.

В моменти като този, не би трябвало да се противопоставяме и да търсим виновност един на различен, а би трябвало дружно в съдействие с всички институции и организации да решим проблеми, назрели от доста години, пишат в декларацията си медиците.

Те са подготвени да дават информация и специалисти за намиране на най-хубавото решение без отсрочване.

Припомняме, че по предписание на премиера Бойко Борисов, шефовете на трите лечебни заведения с отношение към случая със гибелта на 3-годишното момченце бяха краткотрайно отстранени.

По информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е повода за гибелта на детето. Вчера резултатите от инспекцията в трите лечебни заведения удостовери повода за гибелта на детето.

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е назначил инспекция в три столични лечебни заведения поради умрялото 3-годишно дете. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР