Да играя срещу Ник е винаги трудно. Наскоро загубих от

...
Да играя срещу Ник е винаги трудно. Наскоро загубих от
Коментари Харесай

Григор Димитров: Подобрявам играта си с всеки мач

„ Да играя против Ник е постоянно мъчно. Наскоро изгубих от него, тъй като той сервира и играе необикновено. Заслужава почитание, тъй като се бори от самото начало “, показа Григор Димитров след триумфа си над Ник Кирьос в четири сета в 1/8-финален конфликт на Аустрелиън Оупън.

Третият в международната класация българин справедливо за втора поредна година стига до втората седмица в Мелбърн, откакто съумя да пречупи представителя на домакините със 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (7-4) след 3 часа и 27 минути игра.

„ Ник е доста надарен и прави удари, които не очакваш, осъществя асове от втори сервис. Това е извънредно разочароващо, само че постоянно би трябвало да бъдеш подготвен. Той пращаше втори сервиси с над 200 км/ч. Кой може да направи сходно нещо? Аз единствено се пробвах да препречвам топката и в последна сметка съумях “, разяснява българинът в изявлението след срещата.

„ С Дани Валверду имахме невероятна 2017 година. Това беше фантазия за целия ни екип. Всеки ден се опитваме да надграждаме и да даваме 100 % от себе си. Смятам, че имаме напредък. Винаги съм бил перфекционист. Стъпка по стъпка се движим напред. Подобрявам играта си с всеки мач “, счита Григор.

„ Играх с него преди две седмици в Бризбейн. Това е още един мач, през който би трябвало да мина. Фокусиран съм основно върху себе си. В началото на шампионата не се усещах по най-хубавия метод и не удрях топката добре. Доволен съм, че съумях да трансформира това през днешния ден. С всеки един мач играя доста по-добре и се надявам това да продължи “, приключи Димитров, който в спор за място на полуфиналите ще спори с младия британец Кайл Едмънд. Мачът ще е под номер 3 посред им, като най-хубавият ни тенисист води с 2-0 победи. За последно двамата играха при започване на годината на шампионата в Бризбейн, където Григор надви мъчно с 6-3, 6-7 (3-7), 6-4. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР