„Да идва пролетта, защото през зимата много преяждаме“. Това си

...
„Да идва пролетта, защото през зимата много преяждаме“. Това си
Коментари Харесай

4 начина да не преяждате

„ Да идва пролетта, тъй като през зимата доста преяждаме “. Това си споделят много хора, които са натрупали някое и друго ненужно килце. Но количествата, които гълтам не зависят от сезона, а се дължат на други фактори.
Преяждането или похапването на избрани храни следобяд или късно вечер са неприятни привички, с които е мъчно да се разделите. Прекомерното ястие всеки ден освен, че предизвиква повишение на килограмите, а и може да е причина за развиването на хронични болести. В един миг човек се върти в един кръг и му се коства много мъчно да промени метода си на живот, само че истината е, че му липсва предпочитание за смяна.
Ето 4 метода, с които ще спрете да преяждате и ще започнете по-здравословен режим:

1. Хранете се по график
Ако имате доста работа, не яжте на бюрото, директно до компютъра. Това, че дилемите ви притискат, както и молбите на сътрудници, могат да ви пришпорят и вие да изядете всичко без да дъвчете задоволително. От друга страна, в случай че нямате време да излезете до стола, рискувате да напълнеете и се натъпчете с нездравословни храни като чипсове, кроасани, кифлички или солети, които да погълнете на крайник.
Според резултатите от 24 изследвания, хората, които не се хранят по график и постоянно прекъсват яденето си поради странични неща, са склонни да поемат повече калории. Затова когато решите да ядете, оставете работата и мобилния встрани, изключете тв приемника.

2. Не елиминирайте всички обичани храни
Някои диети лимитират прекалено много. Не е нужно непрекъснато да сте на хранителен режим. Просто внимавайте с количествата. Не се ограничавайте от всичките си обичани храни, просто когато ви се дояде нещо обичано, да вземем за пример шоколад, си вземете едно късче, а не изяждайте цялата опаковка. Ако се опитате изобщо да не ядете какаовото прелъщение, рискувате да се ограничавате в продължение на седмици, а след това да прегрешите с цялостен шоколад, което е по-фатално. Най-важното е да приемате по-питателна храна.

3. Калориен калкулатор
Следенето на калориите е един от методите да се храните по-балансирано. Ако приемате по-малко от тях, наблегнете на храни, богати на диетични фибри и пиете задоволително вода, ще насърчите топенето на мазнините. Също по този начин може да си вземете везна, с която ще имате по-точна визия какво количество храна поглъщате.

4. Намалете напрежението
Стресът е един от факторите, водещ до нездравословно хранене и преяждане. Хроничният стрес усилва равнищата на кортизола – хормон, който усилва апетита. Ето за какво при разлъка, проблеми в фамилията или на работата, човек се усеща зле и яде, с цел да се успокои, само че това единствено му вреди. Йога, извършения измежду природата, техники на дишане, развъждане на цветя, слушане на музика и разтривки са едни от най-ефективните способи за отърваване от насъбраното напрежение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР