Да, и на мен ми е неприятна маската, защото ме

...
Да, и на мен ми е неприятна маската, защото ме
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: И мен маската ме задушава, но е необходима мярка!

 " Да, и на мен ми е неприятна маската, тъй като ме нервира, задушава ме, и с огромно удоволствия я смъквам. Но много меките ограничения щяха да доведат до това да нямаме това внезапно увеличение на случаите, от което хората в този момент се стряскат ". Това сподели проф. Тодор Кантарджиев пред Българска национална телевизия.

Според шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания около Коронавирус рецесията изпъкнаха някои от слабостите на здравната система.

Не би трябвало да се плашим от смущаващите числа, би трябвало умерено да погледнем на казуса, тъй като всичко, което става в този момент, аз и мои сътрудници добросъвестни лекари сме предупреждавали.

И продължи: " Какво става - след намаляването на случаите през септември, ограниченията, които трябваше да се съблюдават - просто едни маски в магазини и на закрито трябваше да се носят. Когато обаче политиците останаха с усещане, че хората са се уморили и отегчили - обикновено е, споделиха, ограниченията са доста строги. А нямаше никакъв надзор. Ако санкциите са доста огромни, няма никаква събираемост. Не може единствено аз на закрито да съм с маска, а този, който ме познава от тв приемника даже влиза в спор с мен.

" От едно цялостно неглижиране минаваме в суматоха. Това не е някакво смъртоносно заболяване, не е едра шарка. Но това заболяване просто би трябвало да се управлява, с цел да е по-малък напорът в лечебните заведения, по-малък напорът в лабораториите. Хората да са спокойни и да може да върви стопанската система и културният живот “, сподели проф. Кантарджиев.

Той добави, че за миналите летни месеци много се е направило. " В момента няма недостиг на дезинфектанти, маски и работни дрехи за обслужващите болните и работещите в лабораториите. Но, за жалост, тази рецесия докара до това, че изпъкнаха някои от слабостите на нашата система. 30 години направихме всичко в здравното обучение да понижим броя на студентите “, добави той.

Проф. Кантарджиев акцентира, че в случай че съблюдаваме ограниченията след две седмици ще усетим, че случаите ще станат от 1500 1100 дневно. Той акцентира, че всеки би трябвало да пази себе си и фамилията си, с цел да резервира обществото посредством маски, отстояване, вярно хранене, не невъздържание с витамини, не невъздържание с хранителни добавки, една сдържаност във всичко и хигиената, която ще понижи броя на случаите, с цел да не се получат произшествия в опазването на здравето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР