„Да ходиш по вода разказва за световноизвестния артист Кристо и

...
„Да ходиш по вода разказва за световноизвестния артист Кристо и
Коментари Харесай

Филмът за Кристо „Да ходиш по вода“ тръгва в кината

„ Да вървиш по вода " споделя за световноизвестния актьор Кристо и неговото премеждие, наречено „ Плаващите кейове ". Идеята за този план се ражда още през 1970 година в артистичното схващане на Кристо и неговата жена и партньорка Жан-Клод. През 2016 година, 7 години след гибелта на Жан-Клод, този удивителен шедьовър, който разрешава на посетителите да вървят по вода посредством свързани полиетиленови кубове, обгърнати в ослепителен жълто-оранжев цвят, най-сетне става действителност. Проектът е сбъднат в езерото Изео, намиращо се в подножието на Алпите, а изборът на локация е единствено първата крачка в този сложен развой.

„ Да вървиш по вода " вкарва феновете да видят какво се случва при организирането на такава огромна арт продукция и какъв характер е необходим, с цел да станеш очевидец на нещо, близо до същинско знамение. Освен Кристо във кино лентата ще забележим и неговия племенник Владимир Явашев, който през последните години е дясната ръка на международния актьор и взе участие в основаването на всички негови планове. Режисьор на лентата е Андрей Паунов.

„ Да вървиш по вода " беше показан за първи път на София Филм Фест. Филмът откри 23-то издание на фестивала. Беше посрещнат с аплодисменти от публиката и признат позитивно от препълнената зала 1 на НДК. „ Обикновено сходни филми, биват публикувани в дребните арт кина и доближават до твърдата си публика. През последните години в България, феновете на кино са главно в огромните вериги. Имат построен табиет, построени места за вървене и са единици хората, които биха тръгнали да търсят несъмнено заглавие, в случай че него го няма в " тяхното " кино. Затова и поемаме случката да „ занесем " „ Да вървиш по вода " на феновете, желаеме да дадем опция на всеки евентуален кино фен да види кино лентата, историята и работата на Кристо и екипа му, тъй като имаме вяра, че сходни хора, сходни достижения и такова изкуство би трябвало да стигнат до по-голям брой хора в България. Вярваме, че феновете могат да гледат и филми, в които " се споделя за нещо ", а освен филми, с които да загубиш няколко часа в петък вечер ", споделя Невена Маркова от Purple Rain, разпространители на кино лентата.

Преди старта на кино лентата в кината се провежда специфична прожекция, на която ще участват Владимир Явашев и Андрей Паунов. Тя ще се организира на 7 декември, събота, от 16:00 часа в „ Дом на киното " в София.

 &feature=emb_logo
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР