Да хакнеш изборите в САЩ се оказа лесно като детска

...
Да хакнеш изборите в САЩ се оказа лесно като детска
Коментари Харесай

Да хакнеш изборите в САЩ - лесно като детска игра

Да хакнеш изборите в Съединени американски щати се оказа елементарно като детска игра. 11-годишната Бианка Люис има доста занимания. Тя обича куклите Барби, видео игрите, фехтовката, пеенето… и разбиването на компютърната система, която стои зад най-силната народна власт в света. „ Искам да опитам и да трансформира гласовете за Доналд Тръмп ”, декларира тя. „ Ще се опитам да му дам по-малко гласове. Може би даже ще го изтрия от цялата система ”.

За шанс на американския президент Бианка нападна копие на уеб страницата за изборите в Съединени американски щати, а не истинската система. Тя взе участие в конкуренция, проведена от „ Руутс Ъсайлъм ” – неправителствена организация, която приканва към „ хакерство за добра идея ”.

Целта на НПО-то е да изпрати тъмно предизвестие – системата за отчитане на гласове, която ще бъде употребена в Съединени американски щати по време на междинните избори за Конгреса през ноември, не е задоволително предпазена и даже дете може да се научи по какъв начин да пробие отбраните й и да я хакне.

Хакването на същинския уебсайт на изборите обаче е нелегално. Затова уредниците на надпреварата са основали 13 уеб страницата реплики – по един за всеки щат, в който конкуренцията за гласове ще е изключително яростна. В рамките дневно 39 деца на възраст сред 8 и 17 години пробваха да разбият системата. Резултатът – 35 съумяха да преодолеят отбраната на уеб страниците. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР