Да гориш маски пред Министерството на здравеопазването е зловещо, когато

...
Да гориш маски пред Министерството на здравеопазването е зловещо, когато
Коментари Харесай

Здравният министър: Зловещо е да се горят маски

Да гориш маски пред Министерството на здравеопазването е злокобно, когато има лечебно заведения в страната, които биха могли да имат потребност от тези маски. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерството на здравеопазването във връзка разпространяването на COVID-19 в страната.

" Трудно ми е да разясня хора, които декларират политически претенции, още повече тези, които викат „ Оставка “ и са декларирали политическите си планове. Да гориш маски пред Министерството на здравеопазването е злокобно, когато има лечебно заведения в страната, които биха могли да имат потребност от тези маски, с цел да спасят лекарите, сестрите и санитарите на първа линия. Това е безконтролно държание и стоя зад думите си “, уточни министърът.

„ Всеки има право на митинг и това е принцип на демокрацията. България има народна власт и в случай че някой смята, че заповедта на министъра опонира на закони или на Конституцията, би трябвало да знае, че тъкмо полезностите на демокрацията дават решенията. Властите, които са способени, са правосъдните управляващи. Да подадат в Съда искане за анулация на заповедта на министъра и способният съд ще се произнесе. Когато това се случи, първият, който ще се съобрази, ще бъда аз, тъй като такова е моето обвързване и по Конституция, и по закон “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР