Да гласувате на избори означава да искате да направите (още)

...
Да гласувате на избори означава да искате да направите (още)
Коментари Харесай

Гласувайте за тези, в които разпознавате себе си

Да гласувате на избори значи да желаете да извършите (още) нещо за себе си и за останалите. Ето за какво е толкоз значимо да гласувате.

Като арбитър не мога да вляза в диалог кои съгласно мен са верните претенденти и кого бих подкрепил аз. Като жител обаче мога да ви прикани да гласувате за тези, в които разпознавате на първо място себе си. Направете го, без значение дали са част от огромна, или дребна политическа мощ, дали са партийни претенденти, или самостоятелни! Направете го, без значение че социологическите прогнози и песимистични упования, че определеният от вас претендент няма огромни шансове, могат да имат избрани учредения през днешния ден. Защото точно заради това мислене

постоянно не поддържаме почтените, знаещи и можещи претенденти

и те се отхвърлят да продължат да са политически ангажирани.

Така позволихме страната десетилетия наред да се управлява от хора, които доведоха милиони български жители до мизерия и бедност, други милиони прокудиха от родината им, а върховенството на правото и демокрацията за тях са изпразнени от наличие думи.

Всеки избор има смисъл, в случай че човек има вяра в силата на гласа си да промени нещо. Всеки глас дава точно късмет за такава смяна. Затова е толкоз значим. Днес може да е едно или да наподобява по избран метод, на следващия ден може да е друго, точно вследствие на вашия глас.

Изборът е най-съществената част от свободата. Не се отхвърляйте от нея с лека ръка!

Не се съгласявайте нечестни, необразовани и неспособни хора да избират вместо вас

и да изпращат във властта себеподобни! Не се поддавайте на погрешната мантра, че всички са маскари и са идентични. Това не е допустимо даже чисто математически. Нима и вие сте маскари? Не! Значи не всички са такива. Или харесвате единствено себе си? Нима вие сте идеални, а всички други не? Има хора, за които публичните каузи са дълг, а да работят за хората е предопределение, израз на възпитанието и разбирането им, че животът е неправилен, в случай че не вършат положително за други, с изключение на за себе си и околните си. От такива хора имаме потребност, те също имат потребност от нас. Такива има. Да, в България са!

Призовавам ви да отидете и да гласувате! Заради себе си и поради бъдещето на децата си. Изберете себе си!

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (425)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР