Да е жива и здрава и олимпийска титла - това

...
Да е жива и здрава и олимпийска титла - това
Коментари Харесай

Пепа Батова: Искам през 2021 година отново да посрещнем момичетата с олимпийски медали

Да е жива и здрава и олимпийска купа - това си пожела за рожденият ден един от доайените на българската художествена гимнастика Пенка Батова. Дългогодишният общоприет секретар на централата отпразнува преди броени дни своя празник - навърши 80 години.

" Художествената гимнастика е целият мой живот. Аз откакто приключих ВИФ постъпих като треньор в Септември. След 6 години, през 1967 година ме поканиха да стана съюзен треньор към Българската федерация по художествена гимнастика. След това останах да работя към нея до 2003 година. Това са 36 години. Участвала съм на две международни шампионати – през 66-та и 87-мя година. Пред мен като на филм са 3 или 4 генерации гимнастички, с толкоз доста триумфи, че нямам време, а и опция да ги преброя. Толкова златни, толкоз сребърни и бронзови медали съм изживяла. Колко пъти съм чула българският хим. Животът ми е минал единствено в името на художествената гимнастика ", показа пред БНР една от дамите, които са живата история на този спорт у нас.

" На последното международно състезание, което организирахме в София, бях трогната от вниманието на Илиана Раева и на всички, които не престават и работят с цялостна мощ за триумфите на нашата художествена гимнастика. Работила съм с доста велики дами – Жулиета Шишманова, Нешка Робева, Илиана Раева. Част от тях към този момент не са сред живите – Лили Мирчева, Златка Пърлева, Юлия Трашлиева. Безброй са. Винаги съм им пособия. Те всички имат приятни връзки съм моята персона. Научих доста от тях. Много и то освен като треньор, само че и в работата ми във федерацията. Аз съм се учила от тях и на човещина ", добави Пепа Батова.

" Момичетата, които сега се състезават за България в този момент не престават това, което толкоз години вършиха поколенията преди тях. Радвам се, че те не престават да основават хубава художествена гимнастика. Пожелавам им доста медали в идните надпревари. За мен освен любовта художествената гимнастика, само че и тази към България е значима. На всеки играч, треньор и началник художествената гимнастика им е в сърцата. За нея те са подготвени на всичко. Искам 2021 година още веднъж да посрещнем девойките с олимпийски медали. Ако се върнат с купа ще им направя питка. За юбилея си поисквам единствено да съм жива и здрава “, приключи дългогодишният общоприет секретар на БФХГ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР