Да е гвоздей, да му го набиеш! Ама то е

...
Да е гвоздей, да му го набиеш! Ама то е
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Да е гвоздей, да му го набиеш! Ама то е акъл!

„ Да е пирон, да му го набиеш! Ама то е ум! Гвоздейков, престани да бълваш подправени хвалебствия, да забуждаваш обществото и вземи премисли държанието си оттук насетне, гледайки видеото от записа.Защото в противоположен случай, Гвоздейков, манипулирайки внимателно обстоятелствата и детайлите от избавителната интервенция в Банско, ти напълно се вписваш в няколко български поговорки. “ Това написа във фейсбук, водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Давам думата на моя другар и сътрудник Филип Станев:
“По време на подготовка преди стартовете от Световната купа по алпийски ски в Банско канадския скиор Лиъм Уолъс падна и се контузи тежко.

Той беше превозен от словашкия HEMS оператор „ Air Transport Europe “, който обслужва международната купа в Банско. Полетът от Банско до София е изпълнен от водач на словашкия оператор, а на борда е летял един от нашите водачи Огнян Янков.
Това са обстоятелствата от случая.
По този мотив българският министър на превоза и известията, Георги Гвоздейков сподели, изтъквам:

„ Надявам се хората, които не стопират да бълват неистини и агитация за плана HEMS в България, да премислят държанието си оттук насетне, гледайки видеото от задачата “. Край на цитата.
А в този момент дано да забележим и детайлите във обстоятелствата от случая с канадския скиор в Банско. Защото както се споделя „ дяволът е в детайлите “.

Първи подробност от обстоятелствата: Словаците имат 7 бази в Словакия и 16 НЕMS хеликоптери. Ние имаме единствено един хеликоптер и единствено две площадки за кацане.

Втори подробност от обстоятелствата: Един от тези 16 словашки хеликоптери, който е извършил избавителната задача е бил нает от уредниците на надпреварата, а не от министър Гвоздейков. Българският хеликоптер по това време е бил някъде в хангара си.

Трети подробност от обстоятелствата: Българският водач единствено се е возил в словашкия хеликоптер, а не го е пилотирал.

Това са действителните обстоятелства и елементи. Затова ще преразказвам думите на министър Гвоздейков и ще кажа:
Гвоздейков, престани да бълваш подправени хвалебствия, да забуждаваш обществото и вземи премисли държанието си оттук насетне, гледайки видеото от записа.
Защото в противоположен случай, Гвоздейков, манипулирайки внимателно обстоятелствата и детайлите от избавителната интервенция в Банско, ти напълно се вписваш в няколко български поговорки.

„ С непозната пита помен правиш. “
„ На надута гайда елементарно се свири. “
„ Кокошка, дето най-вече кудкудяка, минимум снася. “ и „ Който се хвали, не пали “
Не знам жива ли е ромката дето хвали Гвоздейков, но е добре идващия път да е осведомена с обстоятелствата.

Макар, че то ромката в тази ситуация май е самият Гвоздейков.
И още нещо не знам – дали Гвоздейков осъзнава следното умозаключение за него самия:
Да е пирон, да му го набиеш! Ама то е ум! ”

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР