Да дойде и да обясни какво прави, защото това, което

...
Да дойде и да обясни какво прави, защото това, което
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха предложение за изслушване на премиера Кирил Петков в НС

„ Да пристигна и да изясни какво прави, тъй като това, което прави е нелегално, несъответстващо и рисково за националната сигурност “, прикани депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков
В началото на пленарното съвещание депутатите отхвърлиха предлагането на ГЕРБ-СДС за чуване на премиера в пленарна зала във връзка арестите на водача на опозицията.

„ Да пристигна и да изясни какво прави, тъй като това, което прави е нелегално, несъответстващо и рисково за националната сигурност “, обърна се към болшинството в зала депутатът Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Той настоя министър председателят да пристигна в Народно събрание и да разясни своите „ свидетелства в интерес на Васил Божков-Черепа”.

„ Имаме доказателства, че е нарушен закона. Това прави Петков закононарушител. Не го крийте! Предния път като го скрихте се оказа, че е давал показания, с цел да отбрани Васил Божков. Призовавам да подкрепите това предложение, в случай че не ви е боязън. Ако ви е боязън, значи не сте за тук”, предизвести сътрудниците си от ръководещата коалиция Биков. След прегласуване с 89 гласа „ за “, 113 „ срещу “ и 6 „ въздържали се “ предлагането не беше признато.

В декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков даде обещание, че отсега нататък депутатите от парламентарната група ще демонстрират всеки ден по какъв начин наподобява силата на правото.

„ В четвъртък проверяващи служители на реда в 14 часа следобяд са разпитали премиера по негово предпочитание. Разследване на някогашен министър председател не може да се прави от служител на реда, а единствено от следовател. Бойко Рашков удостовери, че е имал желание да търси още доказателства след задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова. Това включва изтръгване на показания”, предизвести Чолаков. Той настоя, че ГЕРБ си е научил урока, само че ръководещите повтарят „ милиционерщината на Цветан Цветанов “.

„ Вие виждате очите на Кирил Петков. Това са очи, които не знаят къде и какво вършат”, безапелационен беше депутатът. Той се обърна към съдружните сътрудници и съобщи, че отхвърля да повярва, че те желаят Кирил Петков за министър председател.

„ За нас от ГЕРБ този човек към този момент не е министър-председател. Толерантността ни свърши. Той може единствено да гази конституцията и законите и да ви насилва да го следвате в неговия безразсъден път. Помните ли по какъв начин Рашков се молеше да остане министър на вътрешните работи, с цел да вкара Борисов в пандиза? Е, направи го. Ние няма да допуснем връщане на милиционерския гнет. България ще бъде правова страна. Вие доказахте, че не можете да я извършите, само че ние можем”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР