ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ освободи минерална вода, сухи

...
ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ освободи минерална вода, сухи
Коментари Харесай

ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ осигурява вода, сухи супи и консерви на засегнатите от проливните дъждове в Стрелча

ДА „ Държавен запас и военновременни ресурси “ освободи минерална вода, сухи супи и консерви като безплатна помощ за превъзмогване следствията от бедственото състояние на територията на гр. Стрелча, оповестено със Заповед № 452/10.06.2019 година на кмета на община Стрелча. Това оповестиха от пресцентъра на ДА „ Държавен запас и военновременни ресурси “.

Количествата освободени запаси са съобразени с предоставената информация от кмета на община Стрелча за броя на популацията в гр. Стрелча и нуждата от ползване на питейна вода и храни дневно на човек за интервал от 30 дни.

Резервите се освобождават по отношение на отправено искане от кмета на община Стрелча и след Решение на Съвета за държавни запаси и военновременни ресурси (от Протокол № 2 от 18.06.2019 г.).

Съгласно член 19, алинея 1, т. 4 от Закона за държавните запаси и военновременните ресурси: "Освобождаването на държавни запаси се прави по предложение на ръководителя на организацията с решение на Министерския съвет или на акредитиран от него орган и с следваща заповед на ръководителя на организацията при: искане на централната или локалната администрация за превъзмогване на последствията от спешни обстановки с следващо навреме възобновяване ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР