Да дарим втори шанс на Димитър“. Под това мото в

...
Да дарим втори шанс на Димитър“. Под това мото в
Коментари Харесай

Футболен Бургас се обедини в подкрепа на Митко

„ Да дарим втори късмет на Димитър “. Под това мото в Бургас се организира благотворителен футболен шампионат, съобщи кореспондентът на.
В Спортен комплекс „ Диалог 359 Арена " играха футбол деца и ветерани. Организатор на събитието е фондация „ Докосни щастието ".
52-годишният Димитър Полонов е от бургаския квартал Долно Езерово. Преди четири години получава контузия на гръбнака, след което се сковава напълно. Диагнозите на лекарите не са оптимистични, само че мъжът взема решение, че ще вложи цялата си мощ и воля с цел да стартира да върви още веднъж. В началото са нужни големи старания, да помръдне даже един пръст на ръката си. Мъжът споделя, че когато сме здрави не си даваме сметка, по какъв начин всяко едно, въпреки и малко придвижване, е значимо и какъв брой мъчно може да бъде, когато се разболеем. Според него, в случай че човек има предпочитание да се оправи, може да реализира доста, като преди всичко е търпението.

Благодарение на рехабилитация и ежедневни упажнения идва и резултатът. Той стартира да прави дребни придвижвания и даже първите си стъпки. Неговите родители са опората му в живота и хората, поради които е решен да си върне живота. Болките които изпитва обаче, са непоносими. Лечението е допустимо с интервенция, която може да бъде осъществена единствено в чужбина. За нея са нужни 18 хиляди евро. Фондация „ Докосни щастието “ подава ръка на Димитър Полонов. Един от нейните членове Пламен Карашев, предлага това да стане посредством футболен шампионат. Така футболен Бургас се сплоти с цел да върне усмивката на Митко.

Деца и възрастни играха благотворително в шампионат под наслов „ Футболен Бургас за Митко ". Отборите спечелили получиха медали. Това няма да е единствената демонстрация за набиране на нужната сума. Предстоят още спортни и други събития, посредством които парите нужни за интервенцията да бъдат събрани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР