Да дадем възможност и подкрепа на историците да работят върху

...
Да дадем възможност и подкрепа на историците да работят върху
Коментари Харесай

Зоран Заев: Историците да се занимават с историята, а ние да изграждаме приятелство

" Да дадем опция и поддръжка на историците да работят върху историята, а ние да построяваме другарство. Македонският език и еднаквост не са тематика на договаряния. България е другарска страна и очевидно акцентира, че признава македонския език и македонския народ ". Това съобщи министър председателят на Северна Македония след извършеното при президента Стево Пендаровски заседание на Съвета за национална сигурност. Информацията с изявлението на Зоран Заев е оповестено на формалната страница на държавното управление на Северна Македония. предаде БГНЕС.
На въпрос на публицисти по отношение на настоящото положение на връзките с България той акцентира, че не разполага с нова информация, каквато популяризират интернационалните портали и националните медии. „ Онова, което мога да кажа, е, че Гърция призна нашето право на самоопределяне ”, сподели Заев. Не се водят договаряния по отношение на идентичността и македонския език и никоя не желае такива.
 Заев още веднъж безапелационен: Няма потребност от нов контракт с България Заев още веднъж безапелационен: Няма потребност от нов контракт с България
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев повтори през днешния ден, че няма потребност от нов контракт с България, защото съществуващият в този момент е отличен...
„ България е другарска страна, която ясно акцентира, че признава македонския език и македонския народ. Тя признава действителността ”, сподели още Заев. Той изрази убеденост, че работните групи, които водят диалози, ще намерят решения и „ в действителност чакам от българския народ, от българските водачи да създадат съответна стъпка за македонския народ и македонския език ”.
Премиерът още веднъж акцентира, че няма нов контракт или анекс към съществуващия. Според него, има реализиран триумф. Комисията на историците е провела 10 съвещания, открито е решение за пет исторически персони и за три исторически интервала и работата им продължава. 
„ Още един път насърчавам комисиите да продължат в дух на другарство, да открият тези исторически интервали, които ни свързват, с цел да ги честваме дружно. А това полека-лека ще ни сплоти и сближи като положителни съседи и като две другарски страни ”, добави министър председателят. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР