Да дадем на Борисов 363 лв., колкото е прагът на

...
Да дадем на Борисов 363 лв., колкото е прагът на
Коментари Харесай

Десислава Малинова: Да дадем на Борисов 363 лв. и да преживее един месец с тези пари

Да дадем на Борисов 363 лева, колкото е прагът на беднотия и да забележим по какъв начин ще преживее един месец с тези пари. Нека да поживее като един елементарен човек. Прагът на беднотия в България е 363 лева, а пенсиите на българските пенсионери са 30-40% под прага на тази беднотия и не са индексирани от над 10 години.
Това съобщи в „ Евроком " Десислава Малинова, деятел от Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " с ръководител Мая Манолова, по отношение на 19-те ограничения за 19 месеца за възобновяване на стопанската система, които Манолова разгласи на 23 май на митинг в София.

В ограниченията е планувано преизчисляване на пенсиите, което би коствало 350-400 млн. лева, в случай че се направи още до края на годината. Това е извънредно значима част от ограниченията, наред с безработните, децата и самотните родители, добави тя.

За самотните родители предлагаме непрекъсната стратегия за подкрепяне посредством ваучери за храна, обществени услуги, помощ за отопление, детегледачи и директно финансово подкрепяне. Всички европейски страни са насочили внимание към тази група, изясни Малинова и уточни, че над 40% от децата в България са застрашени от беднотия, точно тъй като живеят в домакинство с един родител или с една заплата.

Тя уточни, че акцент на „ Изправи се.БГ " е Националната стратегия „ Работа за всеки " на стойност 2,5 милиарда лева за 200 000 души. С програмата дребните и фамилни компании ще могат да назначат по 4-5 индивида в идващите 19 месеца, а страната ще обезпечава минимална работна заплата и осигуровки за всяко ново работно място, акцентира Малинова.

Свидетели сме на това, че се приказва за ограничения и се раздават пари от тв приемника, само че те не доближават до елементарните хора. В момента българското държавно управление няма проект какво ще се случи с безработните, с пенсионерите, със самотните родители и по какъв начин хората да се върнат бързо на работа, безапелационна бе тя.

Целта на тези 19 ограничения е средствата да доближат до елементарните хора. Европейската комисия предлага Фонд за възобновяване на европейските страни след ковид. 15 милиарда лева, които бяха коментирани, че ще получи България, ще бъдат отпуснати само и единствено против проект с промени, против положителни планове, с които парите да стигнат до жителите, съобщи още Малинова и добави, че държавното управление въобще няма сходен проект.

19-те ограничения, които предлагаме, са проект за възобновяване на стопанската система и връщане на хората на работа в идващите 19 месеца. Очаква ни икономическа рецесия и в случай че не бъдат взети тези ограничения и не стартира тяхното осъществяване, ние сме обречени, сподели още тя.

Малинова акцентира, че още през днешния ден държавното управление може да стартира да извърша ограниченията и по този начин да обезпечи възобновяване на естествения живот на хората до края на идната година.
***
Десислава Малинова е икономист, финансов специалист и деятел в гражданската самодейност за по-чист въздух в столичния регион „ Красна поляна ". През декември 2019 година тя стана един от учредителите на Гражданската платформа на Мая Манолова „ Изправи се.БГ ".
***
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР