Да даде тон за песен на Евровизията – с това

...
Да даде тон за песен на Евровизията – с това
Коментари Харесай

Кончита Вурст се завръща на Евровизия - slava.bg

Да даде звук за ария на Евровизията – с това се зае Томас Нойвирт, по-известен на почитателите на състезанието по света като Кончита Вурст. Шест години, откакто завзе сърцата на меломаните с присъединяване си в песенната конкуренция, изпълнителят още веднъж се завръща в света на най-голямото музикално събитие на Стария континент.

Вурст не влиза обаче в конкуренцията за представител на Австрия за Евровизия 2021. Вместо това той застана пред камерата на режисьора Дейвид Добкин за премиерното заглавие в каталога на Netflix – „ Евровизия: Историята на Fire Saga “.

Комикът Уил Фарел, който извършва основната роля и е съавтор на сюжета, работи в продължение на години по кино лентата, който през днешния ден заема почетното първо място по гледаемост в стрийминг платформата. Актьорът съумява да завоюва утвърждението и съдействието на Европейския съюз за радио и телевизия, който годишно провежда състезанието.

А по подигравка на ориста в годината, в която COVID-19 анулира финалите на Евровизия, заглавието на Фарел прочувствено се доближава в пъти повече до събитието, в сравнение с специфичното шоу Europe Shine A Light, което замести състезанието през май.

Вурст в действителност не е единствената изненада за върлите почитатели на конкуренцията. С ария на уста се включват още Лорийн, Нета, Александър Рибак, Джамала и други Специално присъединяване има и португалецът Салвадор Собрал – единственият, който надмина Кристиан Костов на Евровизия през 2017 година Изпълнителят на една от най-нежните балади, изпълнявани на сцената на състезанието, се подвизава като махленски актьор в творбата на Фарел.

Фактологията на комика, за разлика от настроението за състезанието, не е изключително вярна. Така, съгласно сюжета му, неговият воин се влюбва в Евровизия през 1974 година, когато гледа по какъв начин ABBA покоряват класацията. Предвид, че персонажът му – Ларс Ериксон е родом от Исландия, това няма по какъв начин да се е случило в реалност, поради че състезанието стартира да се излъчва в страната близо десетилетие по-късно. По друг метод е показан и методът на гласоподаване и избиране на изпълнителите от полуфиналите. Тази неточност обаче се дължи повече на търсенето на съспенс, а резултатът несъмнено е позитивен.

По формулировка „ Евровизия: Историята на Fire Saga “ е подигравка на състезанието.

Всъщност обаче Фарел го трансформира в любовно писмо към събитието. С типичния си комизъм, граничещ от време на време с глупостта (в миг на гняв Ларс събаря социална тоалетна, до момента в който вътре има човек – б.а.), той съумява да ни убеди в магията на това голямо семейство, наречено Евровизия. Не търси безапелационен победител измежду страните, които вземат участие във филмовия му музикален конкурс. Вместо това натъртва върху концепцията, че фантазиите са постижими, когато ги следваш със сърцето си.

А за обстоятелството, че Фарел познава осъществяванията от състезанието като лична длан, приказват и множеството препратки, които могат да бъдат разпознати на екрана. Така да вземем за пример спряганият за победител руснак Александър Лемтов в действителност е инспириран от Филип Киркоров и неговата поява на Евровизия през 1995 година

Колелото, наподобяващо такова за хамстер, в което Ларс дебютира на полуфиналите пък е взаимствано от представянето на Украйна през 2014 година Намигвания има още към спечелилите от 2006 година Lordi, коментаторът на събитието от английска страна Греъм Нортън и други

Самият сюжет пък ни среща с Ларс и неговата дуетна половинка Сигрит, чиято цел е точно да завоюват Евровизия. Попадат в националния си конкурс на смешка (или благодарение на елфите, както твърди героинята на Рейчъл Макадамс), до момента в който цялата им родна Исландия освен не ги поддържа, само че и обществено се отхвърля от групата им – Fire Saga.

Инцидент на лодка не оставя различен избор на локалната социална телевизия с изключение на да изпрати двамата особняци на финалите в Шотландия. А по какъв начин и за какво дребните магични същества и обърканият дух на американската поп звезда Деми Ловато им сътрудничат по пътя, ще разберете сами, когато се потопите в „ Евровизия: Историята на Fire Saga “.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР