Да, чух се и с двете, добре са, нямат симптоми.

...
Да, чух се и с двете, добре са, нямат симптоми.
Коментари Харесай

Караянчева обяви какво е състоянието на заразените с COVID-19 депутати и как ще работи парламентът ВИДЕО

Да, чух се и с двете, добре са, нямат признаци. Но ще си останат и у дома. Пожелаваме им бързо излекуване, както и на доктор Адемов. Това съобщи в ефира на bTV Цвета Караянчева на въпрос знае ли какво е положението на двете депутатки от ГЕРБ, за който по-рано през днешния ден стана ясно, че са дали позитивни проби за ковид.

БЛИЦ напомня, че по-рано стана ясно, че доктор Дариткова и депутатката Даниела Малешкова са дали позитивни проби за COVID-19.

"Разбрахме през днешния ден следобяд за позитивните проби. Очакваме още проби от ВМА. Там, където се тестваха народните представители.

Утре ще имаме дефинитивно решение за останалия брой проби ", заяви още Караянчева.

"Дариткова и Малешкова се усещат добре и ще останат под карантина 28 дни ", добави тя.

"По всяка възможност, ще бъдат тествани контактните им лица. Даридкова е практикуващ доктор. Работила е с пациенти. Тя е работила с 2-3-ма пациенти с ковид. Вероятно е оттова. РЗИ ще вземе нужните ограничения, с цел да може да се обезпечи кръга, с който е контактувано ", заяви още ръководителят на Народно събрание пред bTV.

"Засега разбирам, че Хасан Адемов се възвръща, в положително положение. Той сега е в болница ", сподели Караянчева.

По думите ѝ, всичките депутати са тествани.

"Очакват се още резултатите на 20-30-ина. Има сътрудници, които са се тествали по родните си места. Народното събрание има задоволително депутати с негативен тест и ще може да заседава ", акцентира Караянчева.

"Утре следобяд в 14:00 часа ще заседаваме, като имаме специфичен ред за влизане и излизане от залата, по какъв начин ще гласуваме. Това ще коства повече време, само че сигурността е по-важна.

Имаме единогласие пои този ред, като се изключи Българска социалистическа партия. Това са положителни ограничения. Оттук нататък, за тези 3-4 дни, които ще работим, те ще са задоволителни ", сподели още Каранчева.

"Сутрешната регистрация ще бъде от 8 до 9 часа с отворена електрона система за гласоподаване. Ще минават по един-двама да се записват. Дебатите ще се водят единствено от няколко представители на групите, ангажирани с тематиката, гласуването ще бъде на групи, по 70-80 индивида в зала, с цел да може да бъдат разредени на по няколко стола един от различен ", изясни тя.

По думите ѝ, ще се гласоподават редица закони. "И други закони ще минат. Ще гласуваме решението за работа, по-късно удължаването на изключителното състояние, закона за енергетиката, ще гласуваме актуализацията на бюджета и измененията в закона за изключителното състояние ", разясни Караянчева.
Запитана за актуализацията на заплатите на депутатите от 1 май, Караянчева съобщи, че заледяване на заплатите сега не би било добър ход.

"В момента не би трябвало да се отдаваме на популизъм. Не би трябвало да замразяваме заплатите, а би трябвало да вършим това, което направи групата на ГЕРБ - да се подарява една трета от заплатите и те да отиват в регионите им за разнообразни дела. Това е по-работещият вид ", счита тя.

"Депутатите ще дадат като подаяние на съответните лечебни заведения цената на тестванията за ковид, с които са били тествани ", уточни още Караянчева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР