„Да чуеш химна в твоя чест е най-якото нещо и

...
„Да чуеш химна в твоя чест е най-якото нещо и
Коментари Харесай

Теодор Кабакчиев: Да чуеш химна в твоя чест е най-якото нещо

„ Да чуеш химна в твоя чест е най-якото нещо и евентуално всеки един състезател се стреми към това. Аз персонално постоянно съм мечтал да направя по този начин, че „ Мила Родино “ да прозвучи на международно равнище и това беше един в действителност доста специфичен миг за мен. С горделивост пях химна и се любувах на мига “, показа първенецът на България Теодор Кабакчиев след извоюваната историческа първа победа за страната ни в кръг от Световните серии по Супер Ендуро на Международната федерация по мотоциклетизъм. След не изключително сполучливото съревнование в Германия преди две седмици, където бе споходен от механически проблем, Тедо застана на старта в Ла Коруня, Испания двойно по-мотивиран и показва чудесно каране.

„ Преди надпреварата обширно проучих това, което се случи в Германия (б.а. 8-мо място в класирането от кръга) и осъзнах, че в действителност форсирайки себе си да карам по-бързо, позволявам неточности. Целта ми беше да не разрешавам това да се случи още веднъж. Промених мисленето си, това беше главното. Между двата старта упражнявах старателно, само че аз по принцип усещам, че съм във форма. Главната смяна беше в главата ми. Този път съумях да си изиграя добре картите и резултатът пристигна “, разкри българският първенец.

В генералното класиране на клас „ Джуниър “ (пилоти до 23 години) Кабакчиев заема третото място, като изостава единствено с 13 точки от краткотрайния водач Леон Хентчел (Хускварна, Германия). До края на Световния шампионат остават два кръга – в Унгария на 1-ви февруари и в Полша на 14-ти март, а възможностите на Тедо да се пребори за купата не са по никакъв начин дребни. Той обаче не желае да обременява съзнанието си с това.

„ Гледам да се развличам в надпреварите и да не одобрявам нещата прекомерно на съществено, тъй като това би повлияло отрицателно на представянето ми. Аз постоянно давам всичко от себе си и ще продължа да го върша, а какъв ще бъде резултатът - ще забележим най-после “, добави златното момче на българското ендуро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР