Да, България“ ще проведе предварителни избори за подредбата на кандидатите

...
Да, България“ ще проведе предварителни избори за подредбата на кандидатите
Коментари Харесай

Как ще бъдат определени кандидатите на „Да, България“ за евроизборите?

„ Да, България “ ще организира предварителни избори за подредбата на претендентите за изборите за Европейски парламент /ЕП/ на 9 юни . След процедурата по номинации бяха утвърдени 9 претенденти , които ще се борят за доверието на партийните членове да бъдат излъчени като претенденти в окончателните листи за изборите.

Процедурата планува серия от диспути по настоящи тематики за Европейския съюз в интервала сред 12 и 15 април пред членовете на партията в София, огромните регионални градове и локалните организации в чужбина.

В рамките на три дни сред 16 и 18 април членовете на „ Да, България “ ще могат да гласоподават за желаните претенденти, като те ще бъдат подредени по низходящ ред . Крайното класиране на претендентите ще бъде определящо за подредбата на имената в листите. Гласуването ще се реализира по електронен път и по пощата .

Кандидатите на „ Да, България “, излъчени след номинации от локалните организации, са националният представител Елисавета Белобрадова , дипломатът Стефан Тафров , Алина Добрева /експерт в Изследователския център на Европейския парламент/, Богомил Георгиев /създател на читалище „ Мечталище “/, Дилиян Манолов /доктор по психология/, Димитър Димитров /експерт по интернационалните отношения/, Живко Димов /експерт по енергийни пазари и услуги/, Мирослав Дачев /бизнес съветник и преподавател/ и Силвия Атипова /писател/.

Информация за претендентите и техните платформи като бъдещи евродепутати може да намерите на страницата на партията

От политическата партия напомнят, че по сходен метод бяха определени претендентите за евродепутати преди 5 години за общото яваване на „ Да, България “ с ДСБ и „ Зелено придвижване “ в границите на обединението „ Демократична България “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР