Да, България!“ поиска зам.-кметът по култура и образование в София

...
Да, България!“ поиска зам.-кметът по култура и образование в София
Коментари Харесай

`Да, България` иска оставката на кмета на Овча купел

„ Да, България! “ изиска зам.-кметът по просвета и обучение в София Тодор Чобанов да бъде краткотрайно отхвърлен, а районният кмет на Овча Купел Христина Семерджиева да подаде оставка. 

Поводът е абсурдът с противозаконен банкет на деца в ДГ 164 " Зорница " в София, за който някогашната към този момент директорка Мариана Иванова твърди, че й е оказван напън. " За натиска, оказван върху госпожа Иванова за записвания отвън формалната система, свидетелстват текстови известия с EГН и имена на деца, изпращани до нея от кмета на регион Овча Купел и чиновници на Дирекция „ Образование “ в Столична община ", пишат от " Да, България ". 

Според партията на Христо Иванов въпросът визира два основни за развиването на София въпроса - корупцията в Столична община и изискванията за развъждане на деца в столицата. Според тях би трябвало да бъде отстранена и  шефа на Дирекция „ Образование “ в общината. От " Да, България " приканват и прокуратурата да се сезира за случая. 

Призоваваме за изменение в Наредбата за банкет на деца в общинските детски градини на територията на Столична община, тъй че специфичните просветителни потребности или здравният статус да се правят оценка като част от общото точкуване, а не да бъдат съображение за обособен ред за кандидатстване, пишат от партията.

От " Да, България " упорстват още " Постоянната комисия да се обърне към дейните наставнически групи и неправителствените организации, профилирани в просветителни начинания и битка с корупцията, които да излъчат свои представители, в това число IT експерти, които да създадат цялостен одит на системата и използването на Наредба за банкет на деца в общинските детски градини на територията на Столична община, и обществено да дадат своите изводи и рекомендации. 

Всеки, който е нарушил разпоредбите, ще си понесе наказванията. Възложила съм инспекция, която се прави от най-хубавия експерт-криминалист в общината - Ботьо Ботев, по случая с противозаконния банкет на деца в детската градина в Горна Баня, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по-рано през днешния ден по бТВ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР