Да бъдеш стюардеса е една от най-прекрасните професии в света.

...
Да бъдеш стюардеса е една от най-прекрасните професии в света.
Коментари Харесай

9 неща, за които стюардесите рядко говорят

Да бъдеш стюардеса е една от най-прекрасните специалности в света. Тези красиви дами постоянно остават спокойни и усмихнати във всяка обстановка - всичко това, до момента в който носят високи токчета. Разбира се, стюардесите имат свои лични секрети, които не разкриват на елементарните пасажери.

Ще ви споделим някои секрети, които стюардесите крият зад красивите си усмивки и ще ви дадем някои препоръки за по-комфортни полети. Също по този начин разбрахме, че от време на време стюардесите не помнят за формалностите и могат да се забавляват на работа.

1. В предишното е имало единствено мъже стюарди

В предишното единствено мъже са били стюарди. Както нормално, тази обстановка е изменена от една доста смела жена- здравна сестра, на име Елън Чърч. Тя се научила да пилотира аероплан през 1930 година и предлага да работи като помощник- водач. Авиокомпаниите вземат решение, че това е страховит маркетингов трик за привличане на пасажери: в случай че едно младо момиче не се плаши от хвърчене, хората ще последват нейния образец.

2. Не сервитьорки, а помощници на водача

Много хора имат вяра, че работата на стюардите е да носят храна, да поддържат самолета чист и да вършат това, което пасажерите желаят. Но главната работа на стюарда е да бъде очите и ушите на капитана и да може да реагира в изключителни обстановки. Стюардите управляват елементи от самолета, а при положение, че се случи нещо, те рапортуват на капитана. На всеки час стюардите би трябвало да споделят с водачите, с цел да се уверят, че всичко върви добре.

3. Стюардите получават пари, единствено когато вратата на самолета се затвори

Стюардите не получават пари, в случай че самолетът не е във въздуха. На тях им се заплаща на летателни часове, по тази причина не обичат да се анулират полети.

4. Излитането и кацането не са подобаващи моменти за спане

Много хора обичат да заспиват незабавно откакто седнат в самолета. Но стюардите предлагат да не се прави това. Те постоянно би трябвало да оказват помощ на такива хора, тъй като получават кръвотечение от измененията в налягането. По-добре е да дъвчете дъвка при излитането и кацането.

5. Сънят е ключът към удобния полет
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР