Да бъдеш сравняван с гении като Стивън Хоукинг или Алберт

...
Да бъдеш сравняван с гении като Стивън Хоукинг или Алберт
Коментари Харесай

Тази жена ще бъде следващият Айнщайн

Да бъдеш сравняван с гении като Стивън Хоукинг или Алберт Айншайн е нещо, което не се случва на всеки човек.

Но едно момиче, което учи в Харвард и е единствено на 23, има достолепията и уменията един ден да бъде поставяна паралелно до тези велики имена в науката. Защото към този момент е изобретила толкоз новаторски неща, които ние не бихме могли и да помислим да изпълним през целия си живот.

Нейното име е Сабрина Гонзалес Пастерски и занапред ще чуваме от ден на ден и повече за нея.

Когато Сабрина е едвам на 14, напълно сама конструира самолетен мотор.
 ж
Ако това не ви впечатлява изключително, допълваме, че когато моторът е подготвен, тя създава собствен личен дребен аероплан и полита с него над езерото Мичигън. Така става и най-младият човек в света, управлявал своя лична летателна машина.

Целият план и реализирането му ѝ лишава към 2 години, а документален филм в YouTube споделя повече за това предизвикателство, което Сабтрина подхваща.



Когато приключва гимназия, тя е призната в един от най-престижните механически университети в света - Massachusetts Institute of Technology.

Екипът от професори, разглеждали кандидатурите на студентите, били безпределно впечатлени от Сабрина и нейния капацитет. Всички били единомислещи, че пред това младо момиче стои обещаващо бъдеще.

След 3 години в масачузетския университет на технологиите (MIT) тя съумява да получи едни от най-високите оценки, давани в миналото на студент там.
 ж
В момента Сабрина работи по своята докторантура в университета Харвард. Нейният фокус към този момент не е върху конструирането на самолети и мотори. Темата ѝ е обвързвана с физиката, физичните закони, тези за гравитацията, космоса, времето, черните дупки - теории, върху които са работили точно Айнщайн и Хоукинг.

Това, което я вълнува в последно време, е квантовата гравитация, където тя желае да открие връзката сред гравитацията в подтекста на квантовата физика.
 ж
Ако нейните изследвания и опити се увенчаят с триумф, откритията в тази област ще дадат доста огромен резултат и прогрес в разбирането на вселената.

Патерски документира своята работа в своя личен блог, който носи името "Момиче на физиката " (Physics Girl).
 ж
И в случай че след този роман за живота на Сабрина, се чувствате по този начин като че ли вашите достижения са оскъдни в съпоставения с нейните, в едно свое изявление тя споделя:

Бъдете оптимистични по отношение на нещата, в които вярвате и които умеете да вършиме.

Мечтайте като дребните деца. Никога никой не е прекомерно остарял да реализира фантазиите си!

Историята на Сабрина може единствено да ни стимулира да вършим повече от нещата, които желаеме, а не от това, което би трябвало. Съгласни ли сте?

Вижте още:
11 сполучливи дами и мотивиращите истории, които стоят зад сбъднатите им фантазии 6-те навика на задоволената жена 21-те закона на благосъстоянието и триумфа 6 неща, които сполучливата жена в никакъв случай не споделя Прилежните дами работят, а умните съумяват!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР