Да бъдеш състрадателен е изключителен и мощен дар, който позволява

...
Да бъдеш състрадателен е изключителен и мощен дар, който позволява
Коментари Харесай

Съчувстващи и свръхсетивни? Тези съвети са за вас

Да бъдеш съчувствен е извънреден и мощен подарък, който разрешава на хората да се свързват надълбоко с другите като оферират същинско състрадание и схващане. Въпреки това, управляването на чувствителността в свят, изпълнен с непрекъснати, носещи болежка дразнители, може да бъде предизвикателство. Ето няколко съвета към състрадателните хора, които желаят да се научат да прегърнат своя подарък и по едно и също време с това да поддържат прочувствен баланс и благоденствие.
Сетивните и съчувстващи хора имат нараснала дарба да усещат и попиват възприятията, трептенията и даже физическите чувства на хората към тях. Това надълбоко равнище на сензитивност може да бъде както източник на мощ, по този начин и от време на време поразяващо. Разбирането и приемането на вашата състрадателна природа е първата стъпка към овластяване. Прегърнете я като вродена част от това, което сте и не гледайте на нея като уязвимост или задължение.

Развийте съзнание за овластяване

Пътуването към овластяване стартира със съзнание. Прегърнете своята съчувстваща природа  и я разпознайте като скъпо богатство, а не като задължение. Воденето на дневник е чудесно упражнение за поощряване на самосъзнанието. Писането ще ви даде визия за вашите прекарвания и усеща, а това ще ви насърчи към по-задълбочено схващане на вашето състрадание.  

Връзка с природата 

Прекарвайте доста време измежду природата, усещайте тревата под краката си, прегръщайте дървета или просто поседете в парка. Ще осъзнаете успокояващото ѝ влияние, това носи чувство за резистентност измежду разтърсванията.Впрегнете сетивата си, като наблюдавате цветовете и ароматите на естествения свят към вас. Почувствайте земята под краката си и оставете нейната заземяваща мощ да тече през вас, носейки чувство за успокоение и мир.

Медитация 

Тя ви разрешава да се центрирате и да наблюдавате чувствата си, без да бъдете затрупани от тях. Редовните медитации могат да ви оказват помощ да се отделите от хаоса и да насърчите вътрешното успокоение.Медитацията на вниманието  ви разрешава да създадете умствено пространство сред себе си и страстите, които срещате. Тази процедура покачва вашата прочувствена резистентност и ви дава опция да реагирате на обстановки с по-голяма изясненост и успокоение.

Представи си го! 

Представете си корени, разпростряли се от краката ви и губещи се надълбоко в Земята, свързващи ви с нейната заземяваща сила. Този прийом носи резистентност и мощ на състрадателната душа. " Вижте " корените си - мощни, здрави, жизненоважни. Почувствайте по какъв начин ви закотвят крепко към земята, осигурявайки ви резистентност и опора. Докато дишате, представете си по какъв начин извличате мощ от  Земята през корените си, изпълвайки тялото си с чувство за успокоение и мощ.

Създаване на щит

Представете си ослепителен щит или балон от светлина към тялото ви. Този щит пресява негативните сили, като в същото време разрешава на позитивните да текат свободно, предпазвайки вашето вътрешно благоденствие.Редовно засилвайте това упражнение, изключително преди да влезете в многолюдна среда. С времето и опита основаването и поддържането на отбраната на вашето поле ще се трансформира във втора природа, давайки ви мощ да се ориентирате в света на хаоса с убеденост и берекет.

Освобождаване от нездравословна обвързаност

Представете си по какъв начин прерязвате невидимите връзки с хора или случки, които източват силите ви. Това ви освобождава от нездравословната обвързаност и основава пространство за вътрешна независимост. " Виждайте " всички връзки, които ви оплитат с други хора или минали събития. Те може да съставляват взаимозависимост в възприятията или неразрешени проблеми. С обич и съчувствие вижте по какъв начин режете тези въжета с мислена ножица. Докато прерязвате въжетата, усетете освобождение.

Защитни кристали 

Носете защитни камъни като черен турмалин, обсидиан или аметист. Тези кристали ви защищават от негативни сили, повишавайки общото ви възприятие за отбрана.Изберете кристали, които трептят на вашата периодичност и ги носете със себе си през целия ден. Дръжте ги в ръка по време на медитация или ги поставете в дома си, с цел да създадете защитна конюнктура. 

Етерични масла – успокоение и равновесие 

Използвайте успокояващи и заземяващи етерични масла като лавандула, тамян или роза. Тези аромати основават поле на отбрана и подхранват състрадателната ви душа. Ароматерапията предлага мощен метод за повлияване на настроението и възприятията. Докато вдишвате успокояващите ухания, позволете им да ви обхванат в чувство за успокоение и равновесие, дано те ви основат енергиен щит против външни стресови фактори.

Състрадателност и поддръжка, само че без усвояване

Предлагайте състрадание и поддръжка, без да поемате прочувствения товар на другите. Когато някой споделя своите  прекарвания с вас, бъдете състрадателни, само че запазете границите си. Това значи да бъдете изцяло присъстващи и деликатни към това, което ви описват, само че без да се чувствате длъжни да поглъщате или поправяте чувствата им. Предложете чуване и подкрепящи думи, само че не забравяйте, че техните усеща не са ваши. Ще установите, че поставяте по-здравословни граници във вашите взаимоотношения. 

Емоционално освобождение – филтриране и възобновяване

След като се сблъскате с непреодолими чувства, упражнявайте освобождение посредством писане, творчество или физически извършения. Този катарзисен развой оказва помощ за филтриране и възобновяване.Участвайте в креативен практики като водене на дневник, изобразяване, свирене на инструмент, грънчарство, бродерия, правене на кукли. Физическите извършения, както зумба, танци или тичане, ви разрешават да освободите прочувственото напрежение посредством придвижване.Експериментирайте с разнообразни техники за вътрешно освобождение, с цел да намерите кое работи най-добре за вас. 

Внимателно медийно ползване

Ограничете излагането си на принудително или негативно медийно наличие. Състрадателните хора са надълбоко наранени от това, което виждат и чуват, тъй че изберете вдъхновяващи и положтелни медии, с цел да подхраните душата си.Изберете да гледате или четете наличие, което ви въодушевява, образова или извисява. Потърсете истории за добрина, съчувствие и персонално израстване. Занимавайте се с занимание, което подхранва душата ви.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР