Да бъдеш отговорен е добра черта, нали? Това означава, че

...
Да бъдеш отговорен е добра черта, нали? Това означава, че
Коментари Харесай

В капана на отговорността

Да бъдеш виновен е добра линия, нали? Това значи, че спазвате обещанията си и че хората могат да разчитат на вас. Въпреки това, поемането на прекомерно доста отговорности едновременно може да бъде извънредно нездравословно за вашата кариера, защото това значи, че би трябвало да разделяте вниманието и силата си в няколко разнообразни направления, което от своя страна може да ви попречи да обърнете нужното внимание на в действителност значимите неща.

„ Що се отнася до актуалното работно място, множеството шефове на драго сърце биха се възползвали от опцията да ви натоварят с колкото се може повече задания и да чакат от вас да работите старателно по-всяка една от тях. Поемането на доста отговорности е знак за разпоредителност, а в бизнеса на това се гледа по-положителен метод. В тези моменти може да бъде доста по-лесно да кажете „ да “, в сравнение с да откажете предлагането. Поемането на отговорности ни кара да се усещаме значими. “, споделя Дори Кларк, създател на книгата „ Entrepreneurial You: Monetize Your Expertise, Create Multiple Income Streams, and Thrive. “

Именно заради тези аргументи е толкоз елементарно да попаднете в „ клопката на отговорността “, който ви слага в нежеланата обстановка, при която би трябвало или да извършите поетите задължения я за сметка на вашето психическо и физическо здрав, или да разочаровате хората, на които сте дали заричане.

Ограничаването на професионалните отговорности въпреки това има няколко преимущества, които могат да ви създадат по-ефективни и продуктивни във вашето всекидневие. Ето и част от тях:

1. Ще имате по-добра централизация

„ Ежедневието на доста от нас е цялостна лудница, тъй като ние не отделяме време, с цел да проучваме по какъв начин прекарваме времето си. Това може да бъде извънредно значимо, защото то ще ви разреши да видите къде инвестирате най-голямата част от вашата сила и кои действия ви носят най-голяма възвращаемост за времето, което инвестирате в тях. “, споделя Кларк.

Кларк е почитател на ръководството на времето и неотдавна е направила опит, в който на всеки 30 минути е отделяла време, с цел да проучва нещата, които е правила.

„ Добре е да бъдете почтени със себе си. Много хора заобикалят да вършат план на своето време, тъй като това им наподобява скучно и обременяващо, само че истината е, че не можете да вземете най-хубавите решения за себе си, в случай че не разполагате с данни, с които да ги подкрепите. “, споделя тя.

Когато идентифицирате дейностите, за които отделяте най-вече време, оценете до каква степен те оказват помощ за постигането на вашите цели и цели.

„ Обективно видяно, няма верен или неверен метод, по който да прекарвате времето си. Има обаче верен и неверен метод що се отнася до задачите, които желаете да постигнете. Ако казвате да вземем за пример, че желаете да привлечете повече клиенти през годината, а не отделяте никакво време за срещи и диалози с евентуални клиенти, то тогава вашите дейности не дават отговор на задачите ви. “, споделя Кларк.

Ако има разминаване сред метода, по който прекарвате времето си, и вашите цели, разберете каква е повода и коригирайте графика си.

Когато шефът ви разпореди задания, които смятате, че не водят до продуктивна приложимост на вашето време, проведете диалог с него, като му обясните кои дейности съгласно вас би трябвало да получат най-голямата част от вашето внимание и сила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР