Да бъдеш на 40 е чудесно. На тази възраст хората

...
Да бъдеш на 40 е чудесно. На тази възраст хората
Коментари Харесай

10 хранителни навика, които трябва да изградите след 40

Да бъдеш на 40 е отлично. На тази възраст хората са умни, рационални и не се тормозят за дребните неща. Ако имате деца - те са задоволително огромни, с цел да можете да се забавлявате. Но с тази възраст идват и някои промени в нашето здраве и тяло, за които може да не сте подготвени.

Ето някои препоръки за хранене, които могат да ви оказват помощ да облекчите и даже да предотвратите някои от измененията в здравето, които могат да настъпят, до момента в който влизате в 40-те.

1. Дайте на метаболизма си мощен удар

Метаболизмът е развой на всяка химическа реакция в организма. Има няколко аргументи, заради които някои хора имат по-бавен метаболизъм и за жалост възрастта е един от главните виновници. Но не се тормозете, има избрани способи, по които можете да забързате метаболизма си, а яденето е от основно значение. Не забравяйте да ядете постоянно и в никакъв случай да не пропускате хранене. За да получите още по-добри резултати, прибавете още протеини към вашата диета. Това ще ви помогне да поддържате мускулна маса и да не преяждате.

2. Изберете пълнозърнести храни, вместо рафинирани

Има 2 съществени типа зърнени храни: пълнозърнести и рафинирани. Познайте кои са по-добри за вас? Пълнозърнестите, несъмнено. При тези храни зърното или се намира в истинската си форма, или е било смляно без отстраняването на която и да е част от семената. То е превъзходен източник на витамин В, калий, магнезий и фибри, които оказват помощ за храносмилането и понижава риска от сърдечни проблеми, затлъстяване и диабет.

3. Яжте ядки

Забавен факт: ядките в действителност се считат за плод. Плод, който е с високо наличие на мазнини, ниско наличие на въглехидрати и има огромен брой хранителни субстанции. Ядките са цялостни с антиоксиданти, които защищават клетките, могат да намалят равнищата на неприятния ви холестерол и могат да оказват помощ при диабет вид II. Те също по този начин се считат за доста положителни за сърцето ви.

4. Лещата е потребна за вас

Лещата е отличен източник на фибри и витамин В9, който също е прочут като фолиева киселина. Консумирането на леща може да ви помогне да намалите равнищата на неприятния холестерол и да намалите риска от сърдечни проблеми, диабет и затлъстяване. Минерал, наименуван селен, който не участва в множеството храни, се намира в лещата. Той оказва помощ за битка с рака, когнитивния спад при възрастните хора и може даже да усъвършенства хроничната астма.

5. Набавете си потребни бактерии

Вече знаем смисъла на хубавичко чревна флора. Продукти като кефир, кисело мляко и комбуча съдържат пробиотици, които спомагат за поддържането на здравето на червата. Приемането на някои от тези артикули всекидневно или приемането на добавка е изключително потребно за дами на възраст над 40 години, които изпитват пременопаузални признаци.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР