Да бъдеш Христо Пимпирев - филм за мечтите на един

...
Да бъдеш Христо Пимпирев - филм за мечтите на един
Коментари Харесай

Да бъдеш Христо Пимпирев - филмът за изследователя на Ледения континент с премиера в кино Одеон

" Да бъдеш Христо Пимпирев " - филм за фантазиите на един откривател и компликациите по пътя към Антрактида.

Филмът с създател Мария Чернева и оператор Анна Андреева споделя по какъв начин се основава българска база на ледения континент, кои са първите научни експедиции у нас и провокациите, свързани с тях. Какво в действителност значи " да бъдеш Христо Пимпирев " разкриват забавните и неразкривани до момента истории, събрани в документалната продукция.

Мария Чернева, създател на кино лентата: Трудно е, тъй като има ужасно доста пластове, ужасно доста пластове, ужасно доста качества. Задачката беше амбициозна. Исках да видя какво му е по-различното на този човек, каква е материята на един откривател. Какво го движи и какво го прави толкоз резистентен толкоз години да се бори за тази идея. Това беше мъчно да се събере в един час.

Проф. Христо Пимпирев, откривател: Доказахме, че ние не сме една забутана страна в югоизточния завършек на Европа. Ние можем да се равняваме на страните, които изследват международния окена, изследват Антарктида, изследват новото и в тази книга се споделя по какъв начин човек може да сбъдне фантазиите си. Така че, в случай че доста мощно мечтаете, Вашите фантазии могат да станат действителност. Така че, мечтайте и се борете за Вашите фантазии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР