“Да бъдеш част от будителите на България, хора, които вдъхновяват,

...
“Да бъдеш част от будителите на България, хора, които вдъхновяват,
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: В тези тежки времена е важно да бъдем примери за нашата България

“Да бъдеш част от будителите на България, хора, които въодушевяват, които са национално благосъстояние, които сбъдват фантазии, за мен е една огромна чест ”. Това съобщи за БГНЕС Стефка Костадинова, олимпийската ни шампионка и многократна носителка на европейски и международни трофеи, както и международна рекордьорка в скока на височина, който остава неосъществим 35 години след слагането му.

За първи път едни от най-изявените български актьори, създатели от разнообразни сфери на изкуството – театъра, танца, музиката, киното и литературата, разкриват имената на будителите, изиграли основна роля в персоналния им и креативен път във фотографска галерия “Моите будители ” пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

“Всяка една персона тук би трябвало да бъде надарена, да има огромно самообладание, да покорява олимпийски върхове във всяка една област и най-много да дава образец на другите, да бъде тяхна мощ. ” Моите будители са всички, които са съумели да вдъхновят моят народ, моята България, тъй че всички хора, които са част от изложбата за мен са великани, образец за всички нас. Поклон пред всички българи, тъй като страната ни има доста будители и в тези тежки времена е значимо да бъдем единни и да бъдем образец за моята страна, моята дребна България ”, показа още международната шампионка Стефка Костадинова.

Столичани в границите на 14 дни ще могат да видят по какъв начин Райна Кабаиванска, Теодор Ушев, Георги Господинов, Васко Василев, Лили Иванова, Мариус Куркински, Христо Мутафчиев, Цветана Манева, Койна Русева, Юлиан Вергов, Бойка Велкова, Теодосий Спасов, Марта Петкова и Никола Хаджитанев приказват с признателност за личностите, събудили любовта към културата и изкуството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР