Да бъдеш богат е мечта, която малцина успяват да сбъднат.

...
Да бъдеш богат е мечта, която малцина успяват да сбъднат.
Коментари Харесай

Искам да имам! - 7 знака, че харчите повече, отколкото можете да си позволите

Да бъдеш богат е фантазия, която малко на брой съумяват да осъществен. Истината е, че множеството хора даже не умеят да ръководят персоналните си финанси по този начин, че в края на месеца да са най-малко на нула. Разбира се, тази задача напълно не е лесна, изключително в случай че получавате приходи под междинните за страната, изплащате студентски заеми или поддържате финансово други хора.

Колко от приходите си би трябвало да изразходвате по отношение на икономисване или вложение зависи от метода на живот, който желаете да живеете в този момент и в бъдеще, както и от персоналните ви финансови цели. Може да съумеете да ги идентифицирате и да извършите проект независимо, само че в случай че се чувствате несигурни да се справите, на помощ идва финансов анализатор, който с наслада ще ви помогне. Ето няколко неща, които ще ви покажат, че харчите повече, в сравнение с можете да си позволите, допълнени от препоръки по какъв начин да възстановите равновесието сред доходи и разноски във вашия портфейл.

1. Бюджетът ви се основава на вашата заплата или почасова ставка

Вероятно имате хубаво, кръгло число, прикрепено към контракта ви, без значение дали е годишна заплата или почасова ставка, само че то не е това, което в последна сметка  донасяте вкъщи. След облагането с налози и осигуровки евентуално оставате с по-малко месечни средства, в сравнение с сте пресметнали авансово. Ето за какво е добре да употребявате елементарен онлайн калкулатор, с цел да изчислите чистата си заплата, без да разчитате на комплицираните пояснения на отдела по човешки запаси, които могат да ви объркат повече.

2. Разходите ви надвишават приходите ви

Животът може да бъде безценен, само че ключът към постигането на финансова непоклатимост е вкарването на повече пари в банковата сметка, в сравнение с харченето им. Когато изброите всичките си месечни закрепени и променливи разноски като тези за наем, храна, облекла, превоз, спорт и занимание, сумата не би трябвало да надвишава месечния ви приход. Ако не си извършите тази обикновена сметка, най-после на месеца може да се окажете затънали до уши в задължения. Управлението на паричния поток може да бъде мъчно за хора с променлив приход или работещи на свободна процедура. Опитайте да изчислите междинната стойност на приходите ви за последните 12 месеца, с цел да определите някакъв предел за вашите разноски.

3. Имате негативна чиста стойност

Когато разноските ви надвишават приходите ви прекомерно дълго, може да се озовете в обстановка с негативна чиста стойност – това значи, че парите, които харчите, са повече от тези, които притежавате. Това е изключително рисково при бизнес инициативи. Не подценявайте препоръките на финансовите анализатори при сформиране на проект за погасяване на задълженията ви. Ако обаче изчисленията на финансистите демонстрират, че погасяването на разноските могат да лишават повече от пет години, може би би трябвало да помислите дали не е по-добре да обявите компанията в неплатежоспособност.

4. Вие носите отговорност за салдото на кредитната ви карта

Използването на кредитна карта за всички или множеството от вашите покупки е напълно в реда на нещата, стига да можете да изплащате салдото в цялостен размер всеки месец. Ако не го извършите или просто извършите минималното заплащане, оставащият баланс ще стартира да натрупа рента и ще нараства експоненциално.

Отрицателното салдо на кредитната карта не значи, че сте обречени, само че това е сигурен знак, че изразходвате пари, които в действителност нямате. Може би е време да помислете за консолидиране на дълга ви с персонален заем. (продължава на идната страница)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР