Да бъдем в крак с тенденцията за здравословен начин на

...
Да бъдем в крак с тенденцията за здравословен начин на
Коментари Харесай

Как да се храним здравословно, без да се разорим

Да бъдем в крайник с наклонността за здравословен метод на живот ни се коства, някак, не изключително рентабилно. Джобът ни мъчно ще понесе всички тези суперхрани и добавки, които дебнат от фотосите на инфлуенсърите в обществените мрежи.

Но в случай че оставим маркетинговите трикове настрани , да се храним пълноценно и в изгода както на тялото, по този начин и на бюджета , е изцяло изпълнимо. Ето и няколко по какъв начин тъкмо да стане магията.

Сега му е времето

На какво ли? Ами, зависи от сезона. Да купуваме сезонни плодове и зеленчуци постоянно излиза доста по-изгодно. Понякога е мъчно да устоим на изкушаващата любеница през декември или на портокалите през юли, само че и на тях ще им пристигна времето. А и усетът не е оня, който търсим.

 Снимка 348092

Можем и да се запасим с ягоди, малини и боровинки, които са на преференциална цена в този момент, и да ги замразим, с цел да си имаме и за месеците, когато цената така и така ги намираме единствено във фризерите, само че на тройна цена.

По отношение на зеленчуците - няколко кг от сезонните са съвършена основа на менюто ни за цяла седмица. Когато планираме, непотребните покупки в кошницата са доста по-малко.

Ядки, подправки и други дреболии

Със сигурност сме забелязали разликата в цената сред пакетче с десетина бадема и 100 грама насипно. Така че, залагаме на по-евтината опция , като може да купим по-голямо количество за по-дълго време и на много по-ниска цена.

 Снимка 367951

Същото важи и за избрани подправки, както и за сушени плодове, овесени ядки, нахут, елда, киноа и всички други сходни, които са налични към този момент в доста магазини. Така не плащаме за опаковки, етикети и други спомагателни екстри, купуваме мечтаното количество и оставяме по-малко отпадък след себе си.

Яйцата

Винаги би трябвало да имаме най-малко пет-шест подръка. Евтини са, хранителни са, а и можем да си създадем безчет вкусни ястия с някоя и друга добавка към тях, и то за нула време. Със сигурност са ни спасявали доста пъти от поръчването на нездравословна и скъпа храна.

По-свежи по-дълго

Особено в топлите месеци, няма по какъв начин да избегнем неприятния миг с развалената нектарина, която е изцапала цялата кошница с плодове, или ягодите, които по този начин и не дочакаха да ги занесем до у дома и към този момент са за боклука.

 Снимка 367953

А всички тези плодове и зеленчуци, които не са годни за консумация, са загуба от финансова позиция. Затова би трябвало да сме наясно по какъв начин да вярно да съхраняваме продуктите , поучава Buzzfeed. Не мием нищо авансово, заобикаляме влажни пространства, държим настрана и други, и други.

Нов живот

Ако въпреки всичко разполагаме с артикули, на които към този момент се мръщим, тъй като не наподобяват изключително привлекателно, би трябвало да знаем по какъв начин да предотвратим позиционирането им в кофата за отпадък.

Например, от бананите става бананов самун , тръгналите да се скапват зеленчуци можем да забъркаме небрежно с няколко яйца. Но въпреки всичко, не всеки път си заслужава рискът.

 Чести неточности при здравословното хранене
Чести неточности при здравословното хранене

Лесно е да се подведем от модата

Третата сергия, от ляво надясно

Пазарите ни напрягат, само че не и лудницата в супермаркета? Тогава няма за какво да се чудим, че огромна част от заплата ни отива за храна. Ако най-малко един път седмично минаваме през непосредствен и на ниска цена пазар, сигурно ще спестим задоволително огромна сума . А и купуваме продукция от локални производители.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР