Да бъдем харесвани и да започваме лек непринуден разговор с

...
Да бъдем харесвани и да започваме лек непринуден разговор с
Коментари Харесай

Вашият клиент, вашият партньор, вашият почетен гост

Да бъдем харесвани и да започваме лек неналожителен диалог с непознати е нещо комплицирано, което на едни се отдава с лекост, а други би трябвало да го учат. Но с тренировки и верните препоръки опциите се изравняват. 

При срещи и неофициални сбирки винаги има един човек, който се трансформира в център на вниманието. Хората желаят да бъдат към него и неумишлено търсят неговото единодушие. И в почти всички случаи " най-популярните " персони в обещано микрообщество са тези, които след това са най-ефективни при построяването на съгласие от първото си взаимоотношение с другите.

Тази дарба (за създаване на разбирателство) може да бъде (и постоянно е) несъзнателна, споделя Джефри Джеймс в колонката си Inc.com.

Според доктор Ърл Тейлър, представен от него, ключът към основаването на съгласие е да разчиташ на други прекарвания в живота си.

Един от методите е да се отнасяте с другите като почетни посетители. Някои хора неправилно считат, че бизнес диалозите потеглят по-гладко, в случай че те стартират с отпратка към споделен културен опит, като да вземем за пример последното спортно събитие за през днешния ден или през вчерашния ден. Такива тематики постоянно са плоски. (Например, има някои хора, които нямат безусловно никакъв интерес към спорта.) 

Според Тейлър надалеч по-ефективно е когато срещнем някой за първи път, да създадем чувството в него, че той надали не е наш почетен посетител. " Точно както общително каните гостите си да се усещат комфортно, когато се срещнете с клиент или сътрудник, вие би трябвало да покажете, че сте признателни, че имате опцията да прекарате време с този човек ", споделя доктор Тейлър.

Съветът е след първичния привет да започнете диалог по тематика, с която другият човек да разбере, че имате отношение към него. После би трябвало да следва въпрос, който води към диалог. Например, можете да се заговорите с механически специалист, като споменете, че сте чули различен специалист неотдавна да показва отчет на техническата конференция. После попитайте въпрос като: " Вие какво смятате? ".

Когато сте откровени и се интересувате от това, което ви се споделя, индивидът от срещата с вас ще ви запомни и ще си спомня за нея с чувството за стойност от този диалог. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР