Да бъдем честни - всеки от нас обича хубава мистерия,

...
Да бъдем честни - всеки от нас обича хубава мистерия,
Коментари Харесай

6 мистериозни души без минало

Да бъдем почтени - всеки от нас обича хубава тайнственост, нали? А цели шест - още по-добре.

Mental Floss ни предлага тъкмо това - мистериозни случаи на хора, чието минало е забулено в секрети или просто липсва.

Джером от Санди Коув

През септември 1863 година на плаж в Нова Скотия, Канада, бил открит чудноват мъж без крайници. Той не говорел британски и локалните хора го кръстили Джером просто, тъй като мънкал нещо сходно под нос. Но Джером не говорел и никакъв различен език и даже не употребявал членоразделни изрази. Лекарят заключил, че ампутациите са скорошни и освен това са дело на умел хирург.

Виден полиглот се опитал да поддържа връзка с Джером на френски, италиански и испански, само че без триумф. Странният мъж живял цели 50 години в новия си дом без някой да разбере кой е той и от кое място идва.

Джон Доу Номер 24

През октомври 1945 година по улиците на Джаксънвил, щата Илиной, се появил юноша, който не можел да приказва или поддържа връзка по какъвто и да било метод. Единственото, което написал, било името " Луис ". Властите го вкарали в подслон за душевноболни, където ми дали името Джон Доу номер 24, защото бил 24-тия анонимен мъж в институцията. За " Луис " по този начин и не се сетил никой. Непознатият умрял чак през 1993 година, само че мистерията към него не била решена.

Мосю Шошани

Еврейският преподавател мосю Шошани е прочут със своите възпитаници, измежду които и Нобеловия лауреат Ели Визел, само че за самият него не се знае съвсем нищо. Външният му тип бил противен и даже неприветлив, същинското му име не било известно и той постоянно се местел от място на място. За един интервал от живота му няма изцяло никакви сведения. Ясно е обаче, че учениците му го уважавали като мъдрец, математик и ценител на Талмуда. Шошани умрял през 1968 година

Бела от бряста

През 1943 година четири момченца от градчето Стауърбридж в Англия се натъкнали на ужасяваща находка - в един бряст бил подложен скелет на жена. Полицията открила, че тя е на приблизителна възраст 35 години и е била вътре към година. Освен това очевидно е била напъхана в дървото още топла, тъй като другояче скованото тяло не би го разрешило. Самоличността на дамата останала тайнственост, до момента в който година по-късно из покрайнините почнали да се появяват надписи като " Кой вкара Бела в бряста? " Властите безрезултатно се опитвали да открият идентичността както на убитата, по този начин и на ръката зад надписите. Единственото допустимо пояснение било за шпионка на нацистите на име Кларабела Донкърс, която ненапълно отговаряла на описанието, само че в никакъв случай не било потвърдено нищо.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР