Да бъде забранена изцяло рекламата на хазартни игри. Това предлагат

...
Да бъде забранена изцяло рекламата на хазартни игри. Това предлагат
Коментари Харесай

“Възраждане” обявиха война на хазарта с проектозакон

" Да бъде неразрешена напълно рекламата на хазартни игри ". Това оферират депутати от „ Възраждане “ с импортирани в Народното събрание промени в Закона за хазарта.

Целта е да се понижи броят на подвластните от
хазарта, като, с изключение на възбраната за реклама, се вкарат и промени в регистъра на уязвими лица. Промените плануват да се усили вноската за обществено отговорно държание, като тя стане % от направените залози. Вносителите оферират събраните средства от вноската да се разходват за всеобщия и професионалния спорт.

Заложено е и увеличение на данъчното облагане, като по този метод да се уеднакви за всички типове
хазартни игри, като на всички места облагането да е 15% върху залозите. Според „ Възраждане “ по този начин страната може да получи доходи от към 1 милиарда лева

В законопроекта е заложено също изплащането на облаги да не бъде, както е сега - до 5000 лева в брой, а до 10 000 лева, само че в това време заплащанията да се разпореждат, когато играчът пожелае.

Депутатът Климент Шопов изясни, че от основаването на регистъра на уязвими лица през декември предходната година досега са регистрирани 26 000 души, които сами осъзнават, че имат проблем с
хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР