Да бъде въведен режим на кратковременно паркиране - синя зона,

...
Да бъде въведен режим на кратковременно паркиране - синя зона,
Коментари Харесай

Кметът на Перник иска въвеждане на синя зона

Да бъде въведен режим на краткотрайно паркиране - синя зона, предлага кметът на Перник Вяра Церовска. Предложението ще бъде прегледано на съвещание на общинския съвет в четвъртък, оповестиха от институцията.
Режимът касае транспортни средства с позволена маса до 2,5 т, микробуси и рейсове с до 12 пътнически места. Той ще бъде годен в часовете от 08:00 до 18:00 ч. За престоя в синята зона жителите ще заплащат с мобилно известие, или със специфичен ваучър и с билет от паркинг автомат, които би трябвало да бъдат сложени на видно място на стъклото на автомобила.
Тарифата се дефинира от общинския съвет.Собствениците на парцели, попадащи в обсега на синята зона, ще паркират гратис по един автомобил на жилище,за всеки идващ се вкарва прогресивна такса. В синята зона ще бъдат закрепени места за преференциално паркиране на пътни транспортни средства, пренасящи хора с трайни увреждания.
От такса са освободени моторни транспортни средства със специфичен режим на придвижване - Бърза помощ, Пожарна, основни и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, колите, благосъстоятелност на общинската и регионална администрации, колите, употребени от лица с трайно понижена продуктивност. Привилегията важи и за почетните жители на Перник.
Всяко погрешно паркирано пътно транспортно средство ще бъде блокирано със скоба. Глоба от 50 лева до 300 лева е планувана за нарушителите, които повредят, или своеволно демонтират поставената скоба.
Това е втори опит за въвеждане на синя зона в Перник. През 2010г. ограничаването падна след заведено дело от компютърния експерт Вихрен Матев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР