Да бъде въведен червен коридор за прием на болни с

...
Да бъде въведен червен коридор за прием на болни с
Коментари Харесай

Въвеждат червен коридор за преглед на болни със симптоми на коронарвирус в ДКЦ-тата на Варна

 Да бъде въведен " червен кулоар " за банкет на заболели с ковид във всички ДКЦ-та на територията на Варна и региона ще упорства регионалният шеф Стоян Пасев, научи Varna24.bg .

Той показа за медията ни, че привиква незабавно представителите на поликлиниките и джипитата в Областна администрация през днешния ден, с цел да бъде разисквана новата организация на работа.

Пасев напомни, че досега ДКЦ 1 " Света климентина " и Курортна поликлиника към този момент са отворили кабинети за обзор на пациенти със подозрения за ковид. 

" Идеята е всички ДКЦ-та да отворят такива кабинети, разполагат с рентгенови ларобатории, джипитата могат да издават посоки за антигенни проби, като по този начин няма да губи време в блуждаене за всеки болен, а да се работи по най-бързият метод ", разяснява Стоян Пасев.

Той изясни, че това ще облекчи лечебните заведения, където медици и личен състав изнемогват. 

Идеята е всяка поликлиника да фиксира несъмнено време, в което да има " червен кулоар " за пациенти със признаци на ковид. 

Стана ясно, че към този момент е повишен с 20% потенциала на легловата база за пациенти с ковид във всички варненски лечебни заведения. 

На този стадий всеобщо затваряне на учебни заведения на територията на Варна и областат няма да има. Ще се съблюдават рекомендациите на министъра на опазването на здравето при съществуването на 20% заболели възпитаници шефът да взема решение за прекосяване към отдалечена форма на образование, добави Стоян Пасев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР