Да бъде ускорен ремонтът на участък от булевард Александър Стамболийски“

...
Да бъде ускорен ремонтът на участък от булевард Александър Стамболийски“
Коментари Харесай

Форсират работите по бул. „Ал. Стамболийски” – скоро асфалтират част от него

Да бъде интензивен ремонтът на сектор от бул. „ Александър Стамболийски “ се схванаха по време на ревизия на обекта кметът на Пловдив Костадин Димитров, кметът на регион „ Южен “ Атанас Кунчев и Бончо Бонев от изпълнителите на плана за Южен обходен колектор. 
Прочетете още
Става въпрос права сред улиците „ Люсиен Шавалас “ и „ Стефан Стамболов “.

Ако метеорологичните условия разрешават, до две седмици може да бъде  положена основата от битумизирана баластра и първият пласт асфалт. 

Това ще разреши да стартират дейности за пренасочване на рейсове от градския превоз по бул. „ Александър Стамболийски “ в сектора от улиците „ Димитър Талев “ до „ Стефан Стамболов “.

Същевременно се построяват и тротоари по правата.

Изграждането на Южния обходен колектор на Пловдив е  част от проекта  за реорганизация и доизграждане на ВиК-мрежата, който се извършва от „ В и К “ - Пловдив. Неговата учредена функционалност е да разтовари канализационната системата на централния регион, елементи от „ Южен “, „ Западен “ като води отпадните и дъждовните води в пречиствателната станция на Пловдив. 

Тръбата ще мине от кръстовището на Пещерско шосе по ул. „ Царевец “, по ул. „ Модър “ около Транспортна болница, по бул. „ Александър Стамболийски “ и ул. „ Нестор Абаджиев “ в регион „ Тракия “, с цел да се включи в пречиствателната станция. Дължината на целия обходен колектор е над  12 км. Работата по неговото създаване и възобновяване на пътната инфраструктура би трябвало да завърши до края на 2024 година

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР