Да бъде удвоена добавката за чужда помощ, която в момента

...
Да бъде удвоена добавката за чужда помощ, която в момента
Коментари Харесай

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Да бъде удвоена добавката за непозната помощ, която сега е 90 лв. за хора с над 90 % увреждания. Това предложение на КНСБ разгласи във Велико Търново президентът на синдиката Пламен Димитров.

Той съобщи, че в Закона за държавния бюджет би трябвало да се заложат в допълнение до 100 млн. лв., с цел да се помогне на хората с увреждания.

“Около 6000 от хората с 90 и над 90% увреждания са деца, 80 000 са над 18-годишни, а 17 000 души са в пенсионна възраст и те са най-вече в провинцията”, оповести Димитров.

Той добави, че съгласно специалисти на КНСБ в тази категория лицата би трябвало да бъдат в допълнение подкрепени диференцирано по критерии, направени и с национално показаните организации на хората с увреждания.Според ръководителя на Конфедерацията възнагражденията на заетите в държавния и частния бранш следващата година би трябвало да набъбнат с 15-20%.

„ Увеличението на учителските заплати е положително начало, само че работещите и от другите сфера също чакат ускорено нарастване на приходите. Това би трябвало да стане бързо, тъй като така и така българското население понижава годишно с 30-35 хиляди души поради демографията и икономическата миграция”, разяснява още Димитров.

Лидерът на КНСБ и неговият заместител Чавдар Христов бяха на аудиенция във Великотърновска област, с цел да показват Третия кръг на акцията „ Бъди инфо ”. Тя е отдадена на информирането и консултирането като главно трудово право на служащите и чиновниците. Провежда се в границите на плана „ Достоен труд за доставчиците и подизпълнителите на мултинационалните компании ” в партньорство с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската стопанска камара.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР