Да бъде сравняван с гений като Алберт Айнщайн не е

...
Да бъде сравняван с гений като Алберт Айнщайн не е
Коментари Харесай

Запознайте се със следващият Айнщайн! Това е най-младата жена гений

Да бъде сравняван с талант като Алберт Айнщайн не е нещо, което се случва на елементарния човек. На 24-годишна възраст Сабрина Гонзалез Пастерски, талант във физиката, към този момент е постигнала повече, в сравнение с по-голямата част на хората за целия си живот, написа flashnews.bg.
Когато е единствено на 14 години, Сабрина конструира личен двигателен аероплан.

И в случай че това не е задоволително, тя задвижва апарата над езерото Мичиган и се трансформира в първия човек, който издига личния си аероплан.

Работата по основаването на летателния уред лишава две години, а Сабрина документира всичко в YouTube.  През 2010 г.завършва Илинойската академия по математика и просвета. Бакалавърската си степен получава в Технологичния институт в Масачузетс. Макар че има впечатляваща биография, Сабрина би трябвало да изчака преди да бъде призната в Технологичния институт в Масачузетс, тъй като професорите Алън Хагърти и Ърл Мърмън са срещу момичето да се образова там. Но един път, откакто преподавателите гледат видеото, всички подозрения изчезват.



За най-младата жена талант Хагърти споделя:

„ Устите ни увиснаха, откакто видяхме видеото. Потенциалът й е отвън класациите. “

Сабрина приключва института с най-високата допустима оценка – 5.00.

Понастоящем Пастерски е съсредоточена върху докторската си степен в световноизвестния Харвардски университет с цялостна академична независимост и без непозната интервенция.

Още по-забележително в биографията на Пастерски е, че тя към този момент не се интересува от конструирането на самолети, а насочва вниманието си към физиката – учи черните дупки и по какъв начин гравитацията влияе на времето и пространството. Оттук идват и сравненията с Айнщайн и Хокинг.



Това, с което желае да се занимава в частност, е „ квантовата гравитация “ и ще се опита да открие връзката на гравитацията с квантовата физика.

Ако изследванията й се окажат сполучливи, откритията в тази област може доста да трансформират разбиранията ни за вселената.

Цялата си работа Сабрина разгласява на своя уеб страница.

В изявление за Marie Claire младият талант споделя:

„ Бъдете оптимисти по отношение на това, което мечтаете да постигнете. Когато сте дребни, желаете да се занимавате с доста неща като възрастни – мисля, че е значимо да не се отказвате от тези фантазии. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР