Да бъде спряно делото по отнемане на имущество за около

...
Да бъде спряно делото по отнемане на имущество за около
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу братя Галеви

Да бъде спряно делото по лишаване на имущество за към 4 милиона и 200 хиляди лв. на Пламен Галев и Ангел Христов, добили известност като " братя Галеви ". Това изиска отбраната на едно от сдруженията, с които те са имали бизнес връзки.

„ Спиране на делото не значи преустановяване, и то се желае поради процесуално запитване до Европейския съд в Люксембург, като се базира на европейска инструкция от 2014 година, касаеща конфискацията и облагите. След като претендираме да сме част от Европа, ние следва да употребяваме модерните начини за реализиране на европейски резултати в правораздаването. Така делото ще бъде ориентирано към вярна посока “, сподели един от юристите. Дали ще има процесуално запитване до съда в Люксембург, ще стане ясно на идващото съвещание, планувано за 29 октомври.

Досега по делото са разпитани и очевидци в Кипър, следва да бъдат разпитани и сътрудници на братя Галеви на Сейшелските острови. Самите Галеви са в неопределеност от 8 май 2012 година, когато се укриха и са оповестени за интернационално търсене. Искът за лишаване на тяхно и на фамилиите им имущество на така наречен " Комисия Кушлев " е от 800 страници. На братята са назначени служебни бранители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР