Да бъде спряна работата на парламента на място до изтичане

Да бъде спряна работата на парламента на място до изтичане ...

Парламентът спира работа заради коронавируса докато сме в извънредно положение?.

Да бъде спряна работата на парламента "на място" до изтичане на извънредното положение заради коронавируса. Това предложение ще направи ГЕРБ по време на Председателски съвет в Народното събрание по-късно днес, твърди в. "24 часа".
Причината е, че депутатите де факто не могат да спазят противоепидемичните предписания - да стоят на поне 2-3 метра един от друг и всички да носят предпазни средства. Заради това миналата седмица те бяха остро критикувани от Веселин Марешки, който в прав текст им каза, че само в Народното събрание и в "Столипиново" се нарушават въведените забрани.
В парламента са взети мерки - пленарната зала се дезинфекцира, включително трибуната - на всеки час, раздават се и маски на желаещите, но те не са много.
Припомняме, че снощи стана ясно, че британският парламент спира работа.
Дори да има решение за спиране на работата в сградите на парламента, депутатите ще бъдат в режим на пълна готовност да се съберат в срок от 24 час, съгласно предложението на ГЕРБ. При нужда, решението ще се вземе от ръководството на НС при необходимост да се обсъдят важни законодателни промени, свързани с кризата, европейското законодателство или изтичащи срокове.
Още: "Италия скоро ще задмине Китай по болни от коронавирус, Испания удължи извънредното положение"

Източник: actualno.com