Да бъде спряна работата на парламента на място до изтичане

...
Да бъде спряна работата на парламента на място до изтичане
Коментари Харесай

Парламентът спира работа заради коронавируса докато сме в извънредно положение?

Да бъде спряна работата на Народното събрание " на място " до приключване на изключителното състояние поради ковид. Това предложение ще направи ГЕРБ по време на Председателски съвет в Народното събрание по-късно през днешния ден, твърди в. " 24 часа ".
Причината е, че депутатите де факто не могат да спазят противоепидемичните наставления - да стоят на най-малко 2-3 метра един от различен и всички да носят защитни средства. Заради това предходната седмица те бяха остро подложени на критика от Веселин Марешки, който в прав текст им сподели, че единствено в Народното събрание и в " Столипиново " се нарушават въведените забрани.
В Народното събрание са взети ограничения - пленарната зала се дезинфекцира, в това число трибуната - на всеки час, раздават се и маски на искащите, само че те не са доста.
Припомняме, че нощес стана ясно, че английският парламент стопира работа.
Дори да има решение за прекъсване на работата в постройките на Народното събрание, депутатите ще бъдат в режим на цялостна подготвеност да се съберат в период от 24 час, според предлагането на ГЕРБ. При потребност, решението ще се вземе от управлението на Народно събрание при нужда да се обсъдят значими законодателни промени, свързани с рецесията, европейското законодателство или изтичащи периоди.
Още: " Италия скоро ще задмине Китай по заболели от ковид, Испания удължи изключителното състояние "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР