Да бъде сформиран съвместен екип за изграждане на българо-китайски център

...
Да бъде сформиран съвместен екип за изграждане на българо-китайски център
Коментари Харесай

Сформират екип за изграждането на българо-китайски център за иновации в София

Да бъде образуван взаимен екип за създаване на българо-китайски център за нововъведения в София от представители на институциите и научните среди от двете страни бе контрактувано на среща при президента Румен Радев.

В срещата участваха посланикът на Китай у нас Дун Сяодзюн, заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, ректорът на СУ " Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков, представители на Фонда на фондовете и на научните среди.

Създаването на българо-китайски център за нововъведения в София бе контрактувано по време на визитата на българския държавен глава в Китайската национална република и срещата му с президента Си Дзинпин през месец юли предходната година.

Софийският университет " Св. Климент Охридски " има подготвеност за даване на терен за основаването на центъра , стана ясно на срещата.
 България и Китай подписаха декларация за стратегическо партньорство
България и Китай подписаха декларация за стратегическо партньорство

Авиокомпаниите търсят облага, само че да създадем рамка за съдействие, съобщи Си Дзинпин

На срещата на " Дондуков " 2 бяха разисквани опциите за развиването на плана, който планува създаване на иновационен кампус, профилиран в две посоки - осведомителни технологии и науки за човешкото здраве.

Президентът Румен Радев и дипломат Дун Сяодзюн бяха единомислещи, че издигането на връзките сред България и Китай на равнище стратегическо партньорство има забележителен капацитет за развиване в областта на нововъведенията , научната и развойната активност, високите технологии.

Създаването на българо-китайски център за научно-технически проучвания и нововъведения в София ще насърчи прехвърлянето на технологии и познания сред Европа и Китай и ще увеличи конкурентоспособността и на двете страни , акцентира още Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР