Да бъде предприета спешна превантивна мярка, състояща се в доброволно

...
Да бъде предприета спешна превантивна мярка, състояща се в доброволно
Коментари Харесай

Властите в Перник препоръчват доброволно клане на домашните свине

Да бъде подхваната незабавна превантивна мярка, състояща се в непринудено кръвопролитие на домашни прасета вид „ заден двор “, попадащи в двадесет километровата зона на индустриални ферми. Това гласи получено в късния следобяд писмо в Община Перник, оповестиха от общината.
Мярката следва да бъде изпълнена в период до 2 август 2019 година В тази връзка на следващия ден /31 юли/ от 11 часа се привиква изключителна епизоотична комисия с присъединяване на всички кметове на кметства. Започва и обход по места на следващия ден заран.
Засегнатите от мярката обитаеми места, попадащи в двадесет километровата зона на свинеферма „ Цема “ ЕООД село Петърч, община Костинброд, са следните села в Община Перник - Вискяр, Расник, Радуй и Дивотино. Очаква се прецизно осъществяване на написаната мярка по отношение на извършеното на 29 юли изключително съвещание на Централния епизоотичен съвет.
Изпратено е и уведомително писмо до Областна дирекция по сигурност на храните за даване на информация за обитаемоте места от територията на област Перник, които попадат в тази зона. В случай на зародили спомагателни въпроси, жителите на Община Перник могат да се обръщат към специалистите в общината.
Още за чумата четете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР