Да бъде обявена 4-та степен на кода за опасност, което

...
Да бъде обявена 4-та степен на кода за опасност, което
Коментари Харесай

Правителството е готово да забрани пътуванията до Китай

Да бъде оповестена 4-та степен на кода за заплаха, което значи „ съвсем възбрана за пътешестване ”. Това предложи външният министър Екатерина Захариева на изключителната среща, свикана от премиера Бойко Борисов, за ограниченията, които би трябвало да бъдат взети против ковид.

Всички китайски жители, както и жителите на страни, идващи от Китай, ще минават през щателна здравна инспекция още откакто самолетът им кацне у нас, сподели здравният министър Кирил Ананиев. Тези, които имат висока температура или са неразположени, незабавно ще бъдат настанени във ВМА, а в случай че са кацнали в Бургас или Варна – в съответното локално здравно заведение. Ако нямат признаци на заболяване, ще бъдат сложени под домашна карантина от своя общопрактикуващ доктор в продължение на 14 дни.

Захариева заяви, че българското посолство в Пекин поддържа връзка с около 270 наши сънародници в азиатската страна. Никой обаче не е потърсил подпомагане. Ще бъдат евакуирани единствено трима българи, намиращи се в Ухан - градът, който стана център на болестта.

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР